Restaurant Vendome

La inceputul lunii decembrie foodie man m-a invitat sa merg cu el la Essen la showul de tuning auto…Yeah, right. De parca nu am altceva de facut intr-o sambata decat sa ma uit la masini tunate si gagici tunate. Asa ca a trebuit sa ma mituiasca sa merg. Cu o zi in Dusseldorf by myself (in timp ce el admira chestiile tunate) si o masa la restaurantul Vendome.

Dusseldorf mi-a placut, mai ales in decembrie cu toate cele festive atarnate, cu brazi imensi in care luminitele clipeau in ritm cu muzica, cu pianisti in galeriile comerciale…Dar de departe cea mai frumoasa parte a acestui scurt weekend break a fost masa la Vendome.

Vendome este restaurantul lui Joachim Wissler, pozitia actuala in topul restaurantelor este 23 si este ascuns intr-un frumos castel din satul Bergish Gladbach (10 minute de la autostrada).

Castelul asta e imens, am mers vreo 10 minute pe culoare, scari si prin pasaje sa ajungem in aripa de vest (cred ca era vest) unde este localizat restaurantul. Cu un decor modern, total diferit de restul castelului, numai cateva mese, si un geam mare prin care poti sa vezi magia din bucatarie si cu o priveliste frumoasa catre gradinile castelului (proaspat ninse). Cred ca se vedea frumos in jur, castelul e pe varful unui deal dar era ceata si nu se vedea mai nimic.

Am ales meniul cel lung de degustare, ca nu ne-am putut decide sa alegem singuri. And it went like this.

1. Amouse bouche: craker de orez si cerneala de sepie cu calamar; rulou de paine de secara cu somon afumat; macaron de foie gras; jeleu de fructe

2. Forrest. A walk in autumn. Bits and pieces cu mirosul si textura padurii…dreamy

3. Crabs tonda di chioggia, lemon, corriander. Cray fish cu sfecla rosie rasa (sfecla tonda di chioggia, din cea cu dungi), mousse de kefir cu semninte de coriandru, bucati mici de lamaie, supa de crayfish cu cartofi si marar.

4. Ravioli mascarpone black truffle. Spuma de rosii albe cu jeleu pe post de capac de raviol, ciuperci taiate marunt, trufa rasa pe spuma de trufe, raviol din mascarpone si deasupra otet balsamic aged mult timp

5. Sole holllandaise si anghinare. File de sole de Bretania, spanac, o maslina, sos olandez cu lamaie, spuma alba afumata.

6. Venison, pineneedle cream, braised hock. 2 cut-uri de caprioara, ficat de caprioara gatit 2 secunde cred ca era in mijloc crema, 2 feluri de sfecla rosie.

7. Edition of sweets. Si acum partea mea preferata…

– Inghetata de tarhon si ulei de masline, mousse de mere, felii de mar crud, bezea, sos de mere

– cornet din jeleu tare de cranberry cu spuma cu gust de guma de mestecat; inghetata de caise cu sofran trasa in ciocolata alba; macaron de cardamom si cafea; tarta de lamaie si bezea cu jeleu de lime; schokokuss cu spuma de vin fiert; jeleu de grapefruit cu ceai

Si la sfarsit la alegere niste praline 🙂 Ma rog, nu toate, dar de care vrem…

Pot sa spun ca a fost una din cele mai frumoase experiente gastronomice din colectia de instelate Michelin, chiar in top 3, arome, gust, prezentare, totul a fost perfect. Ne-a placut foarte tare si daca la anul foodie man merge din nou la Essen o sa zic da din prima 🙂

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *