Parada lunii decembrie – Dulce Romanie

Am ajuns si la sfarsitul lunii decembrie si e timpul pentru o parada a retetelor cu tema propusa de mine luna asta: bezea, in cadrul proiectului Dulce Romanie. Am ales tema in primul rand ca e desertul meu preferat, ca e primul pe care l-am gatit pe la 10 ani, si pentru ca se potriveste foarte bine cu luna decembrie (alb, zapada, petreceri).

Hai sa vedem care au fost retetele voastre cu bezea pentru provocarea lunii decembrie la Dulce Romanie.

Prima reteta primita a fost de la Alexandra ( Bucataria familiei mele) care a spart gheata cu niste minunate bezele cu menta de craciun, numai bune de dat cadou.

Si daca tot s-a pornit la facut bezele ne-a mai trimis si niste Ciocolata cu bezele si nuci, numita si Rocky road.

Si tot Alexandra a mai facut si acesti minunati biscuiti de bezea, sau Rocky Road Cookies.

A urmat Amalia ( Amalia Goleanu) cu o prajitura Kardinal Schnitte, cu bezea si fructe de padure.

Amaliei i-a placut asa mult combinatia de bezea cu fructe (normal 🙂 ) ca a mai facut o prajitura pe tema asta, si anume prajitura de bezea cu fructe.

Se pare ca tema bezelei a inspirat dublu participantii la provocarea lunii decembrie pentru ca si Cristina (Diva in Bucatarie) a trimis 2 retete

Mai intai una simpla de bezele, caci de aici pornesc toate si e bine sa cunoastem si retele de baza.

A doua reteta a fost cu sandvisuri din bezele , daca o bezea nu e de ajuns, doua lipite sunt cu siguranta mai bune 🙂

Urmatoarea reteta a fost cu un tort, dar nu orice tort ci unul cu bezea trimis de Simona (Simona’s World).

Incepand cu reteta asta incepem sa vedem si ce alte lucruri bune se pot face cu albus si zahar, si Ioana (Mansarda cu bunatati) a facut niste minunate bezele de pus in ciocolata.

Ne intoarcem la torturi cu bezea impreuna cu Ramona (Cozinhaderamona) care a facut un tort cu bezea si cocos.

Paula (Enjoy Desert) careia ii plac evident deserturile a facut niste cosulete de bezea si alune cu zmeura.

Si nici ea nu s-a putut abtine sa nu faca 2 deserturi cu bezea si ne-a trimis si un tort cu bezea si cocos.

Brandusa (Cooking with my soul) a avut curaj si ne-a trimis niste macarons de craciun cu scortisoara, care va spun eu, nu sunt deloc usor de facut, vorbim aici de o alta liga. Multumim Brandusa 🙂

Alina (Dulciuri si nu numai) e food blogger de curand dar a avut curaj sa participe la provocarea noastra si ne-a tirmis niste cornulete de bezea cu nuca, numai bune de savurat cu o cana de ceai cald.

Mihaela (De prin lume adunate), chiar initiatoarea proiectului Dulce Romanie a facut o Pavlova, desertul traditional de revelion in Australia si desertul meu preferat, pe care il fac mereu de ziua mea. Love 🙂

Andie (Retete veggie) mi-a dedicat faimoasele ei macarons, sunt absolut minunate si ii multumesc frumos 🙂 Daca va faceti curaj sa faceti si voi macarons va recomand reteta ei, este foolproof.

Olteanul nostru plimbaret (The Wandering Oltean) a mai facut o superba reteta din cartea pe care o gateste cu mare spor, Ile Flottante. Nu am incercat reteta asta pana acum dar precis o voi incerca acum. Mai ales ca am primit si eu cartea cu pricina 🙂 Multumesc inca o data.

Daciana (Bucataria cu mirodenii) a pregatit mini tarte cu crusta de mac si bezea, o combinatie foarte interesanta.

Ultima inscriere pe ultima suta de metri a venit de la Gabriela (Kitchen open 24h/day) cu niste batoane cu bezea, ciocolata si cocos. Se pare ca aceasta combinatie de bezea si cocos este foarte populara. Trebuie sa incerc si eu.

La sfarsit va arat si ce am facut eu cu bezea luna asta:

1. Un tort de bezea cu ciocolata

2. Turta dulce cu glazura

3. Si primele mele macarons 🙂

Ei sper ca v-au placut retetele cu bezea si va doresc un an nou fericit si dulce ca o bezea 🙂 La multi ani tuturor!

1

14 thoughts on “Parada lunii decembrie – Dulce Romanie

  1. Dana

    Desi tot ce este cu bezea e…bun!!!! nu am reusit sa fac ceva. Am privit cu drag parada si va felicit fetelor. As gusta cate o bucatica de la fiecare!

  2. Mihaela

    Multumiri pentru gazduire, Monica! Frumoasa parada, asta imi place la Dulce Romanie, in fiecare luna ma motiveaza sa fac ceva nou si aflu retete pe care vreau sa le fac 🙂 La multi ani, sa ne auzim cu bine in 2013!

  3. Andie

    Eu doar atata vreau sa zic – unde e reteta la turta dulce cu glazura? M-am storcosit peste tot sa gasesc un link, ceva 🙂
    De parada nu mai zic nimic, decat ca am o baza de date solida cand ma apuca nevoia 🙂
    Te imbratisez Monica si-ti multumesc ca m-ai primit la tine pe blog!

  4. Pingback: Provocarea Dulce Românie – Decembrie 2013 | In jurul Kadiei

  5. Pingback: Dulce Romanie-La multi ani! - Bucătăria Urecheatei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *