In timpul ultimului pelerinaj la Metro in cautarea de pestisori buni de mancat am dat peste niste dragutze de bebelushe caracatite si nu m-am indurat pana nu am luat cateva cu mine acasa.
Majoritatea retetelor le mentioneaza prajite sau pane dar pentru ca e sezon de gratar am zis sa le pun si pe ele pe jar.
Dupa ce le-am facut baie le-am taiat pe jumate pe lung si le-am marinat in ulei si cativa catei de usturoi o ora-doua in frigider. Dupa ce s-au fragezit bine le-am tras pe frigarui si iar le-am bagat la frigider cat timp am facut sosul.
Tot din cauza de vara si sezon de gratar am incropit o idee de sos mojito pentru bebelushele caracatite.
In blender au aterizat asa: cateva fire de ceapa verde, patrunjel, niste suc de portocale (fresh), zeama de la cateva lime, 2 linguritze de miere, un pic de ghimbir ras, niste seminte de chimen si (ca doar e mojito) 3 linguri de rom (eu am avut Malibu in dulap, dar poate fi orice fel de rom). A iesit un sos verde f aromat.
Frigaruile au stat pe gratar (cat de incins) numai pana s-au patruns (nu prea mult ca se usuca). Si au iesit cele mai fragede caracatite to dip in sosul mojito. Pentru copii skip the sauce si add ketchup.
Perfect summer dinner 🙂
What the hell is that on the grill? I can’t believe you “just came across” some cute octopus!! Remember me at the class with that octopus? I am still reeling from the site!
Nice to see your photos.
Cissy
Draga Monica, nu am inteles de unde denumirea sosului. Ingredientele principale ale unui “Mojito”: sunt “Erba buena” ( menta), lime si Rom alb.
O fi un sos bun, dar nu-l chema “Mojito”. Originalul nu are nimic in comun cu chimionul, ghimbirul, patrunjelul….
Suntconvinsa ca sosul tau este bun, insa atentie la denumiri.
O zi buna si spor la lucru!
Asa este, dar miere, lime, rom….mie mi-a sunat a Mojito; as fi pus si menta dar nu aveam, asa ca am folosit niste patrunjel, la culoare a iesit la fix 🙂 si ghimbirul si chimenul le-am pus sa fie mai sos. Pentru mine a iesit un sos “de inspiratie” Mojito foarte Mojito.