Banana caramel layer cake

La inceputul lunii a fost ziua lui Alex. Trebuie sa producem un tort pentru la scoala si unul pentru acasa. Pentru la scoala junior a vrut tort in forma de avion Tarom “pentru ca da cea mai multa mancare”.  Asta dupa ce in vacanta de iarna pe Austrian a primit deja tradionalul senvish si a fost dezamagit… Cum io tort avion Tarom nu fac, am comisionat unul… care a iesit foarte frumos si din cate am inteles si gustos.

Dar pentru acasa face mami un tort. Si l-am pus la masa cu 5 -6 carti de prajituri si dupa ce a frunzarit de zor si-a ales dupa poze tortul cu pricina.

Tortul cu banane si caramel este pretty straightforward. Trebuie doar o banana bread coapta in forma de savarina, dulce de leche, frisca si banane.

Pentru banana bread se amesteca bine 175 g faina, 2 lingurite praf de copt, o jumate lingurita bicarbonat, o jumate lingurita sare. Separat se amesteca 125 g unt topit cu 150g zahar, 2 oua pe rand, si 4 banane mici foarte coapte (aprox 300 g fara coaja). Se incorporeaza mixul de faina, cam o treime pe rand. Se coace intr-o forma de savarina data cu unt si tapetata cu faina, la 170 C cam 1 ora, 1 ora jumate. Se lasa la racit in forma si apoi se scoate.

Cand s-a racit se taie in 3 felii si se monteaza. Peste primul strat se intinde o jumate din cantitatea de dulce de leche, felii de banana, si frisca batuta. Se repeta procedura cu al doilea blat de tort. Se aseaza si ultima felie de blat si se presara zahar pudra.

Ideal ar fi montajul sa se faca chiar inainte de servire, de la frisca se inmoaie blatul. Aceasi idee merge si cu briose de banane, se taie in 2-3 straturi si se suprapun cu dulce de leche… astfel avem individual cakes 🙂

2

One thought on “Banana caramel layer cake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *