Mie cand imi spune cineva ca nu am voie sa fac ceva pai numai la lucurul ala ma gandesc. Cum de o luna am interdictie la popcorn si caramele (printre altele) evident ca numai asta as manca.
Cand mi-a aparut in feed pe insta o cheesecake cu popcorn si caramel am zis ca e un semn, gen “cere si ti se va da”. Mi s-a aratat asadar inspiratia si nu am ezitat. Reteta este adaptata din revista australiana Delicious.
Ingrediente
Baza:
250 g biscuiti digestivi
20 g popcorn
180 g unt
Crema de branza:
80 g unt
60 g popcorn
6 foi de gelatina
400 g branza Philadelphia
400 g ricotta
220 g zahar
450 ml smantana de frisca
Caramel sarat:
220 g zahar
60 ml apa
100 g unt sarat taiat in bucatele
125 ml smantana de frisca
Metoda:
- Pregatim o forma cu unt si hartie de copt.
- Intr-un procesor punem biscuitii si popcorn pana se maruntesc bine, adaugam si untul topit. Presam bine amestecul pe fundul formei si o lasam la frigider pana pregatim crema.
- Intr-un procesor punem popcorn si maruntim bine. Inmuiem foile de gelatina in apa rece. Topim untul. Batem frisca.
- Intr-un mixer amestecam crema de branza cu ricotta si zaharul. Stoarcem bine gelatina si o topim putin (in microunde sau pe aragaz intr-o craticioara, 10-15 secunde). Adaugam gelatina lichida, apoi untul topit.
- Incorporam popcorn maruntit si frisca batuta cu o spatula. Turnam compozitia peste baza intarita si lasam la frigider minim 5 ore.
- Cu 3 ore inainte de servire pregatim caramelul. Punem la topit zaharul cu apa, si fierbem pana obtinem culoarea de caramel dorita. Adaugam cu grija untul si smantana si mai lasam pe foc 3 minute amestecand cu grija. Lasam la racit 3 ore.
- Inainte de servire intindem caramelul cu o spatula peste cheesecake.
Never say never 🙂
arata fantastic…yammmy