Cheesecake cu popcorn si caramel sarat

Mie cand imi spune cineva ca nu am voie sa fac ceva pai numai la lucurul ala ma gandesc. Cum de o luna am interdictie la popcorn si caramele (printre altele) evident ca numai asta as manca.

Cand mi-a aparut in feed pe insta o cheesecake cu popcorn si caramel am zis ca e un semn, gen “cere si ti se va da”. Mi s-a aratat asadar inspiratia si nu am ezitat. Reteta este adaptata din revista australiana Delicious.

Ingrediente

Baza:

250 g biscuiti digestivi

20 g popcorn

180 g unt

Crema de branza:

80 g unt

60 g popcorn

6 foi de gelatina

400 g branza Philadelphia

400 g ricotta

220 g zahar

450 ml smantana de frisca

Caramel sarat:

220 g zahar

60 ml apa

100 g unt sarat taiat in bucatele

125 ml smantana de frisca

Metoda:

  1. Pregatim o forma cu unt si hartie de copt.
  2. Intr-un procesor punem biscuitii si popcorn pana se maruntesc bine, adaugam si untul topit.  Presam bine amestecul pe fundul formei si o lasam la frigider pana pregatim crema.
  3. Intr-un procesor punem popcorn si maruntim bine. Inmuiem foile de gelatina in apa rece. Topim untul. Batem frisca.
  4. Intr-un mixer amestecam crema de branza cu ricotta si zaharul. Stoarcem bine gelatina si o topim putin (in microunde sau pe aragaz intr-o craticioara, 10-15 secunde). Adaugam gelatina lichida, apoi untul topit.
  5. Incorporam popcorn maruntit si frisca batuta cu o spatula. Turnam compozitia peste baza intarita si lasam la frigider minim 5 ore.
  6. Cu 3 ore inainte de servire pregatim caramelul. Punem la topit zaharul cu apa, si fierbem pana obtinem culoarea de caramel dorita. Adaugam cu grija untul si smantana si mai lasam pe foc 3 minute amestecand cu grija. Lasam la racit 3 ore.
  7. Inainte de servire intindem caramelul cu o spatula peste cheesecake.

Never say never 🙂

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *