Flower power – two ways

Iubesc floricelele de dovlecei. De cate ori trec pe la metro si le gasesc nu ma pot abtine sa nu iau o casoleta. In Italia florile de dovlecei prajite sunt THE thing to eat ca snack. Corcante, sarate si periculos de addictive merg perfect cu un pahar de aperitivo.

Varianta cea mai simpla de a le gati este sa le prajesti in baia de ulei. Se incinge bine o cratita cu muuuult ulei. Intre timp se amesteca cu un tel 1 sticla mica de bere cu niste faina si un pic de sare si se face un aluat subtire si spumos.  Se dau florile prin aluatul respectiv, se scutura un pic surplusul si se aseaza usor in ulei fara a aglomera prea mult cratia. Se prajesc 2-3 minute, timp in care se intorc o data. Se scot pe niste hartie sa se mai scurga uleiul, se presara cu parmezan proapsat ras si se servesc fierbinti.

Varianta mai light, adica fara deep frying este la cuptor. Pentru ca nu ma mai stresez ca se rup cand le prajesc, le si umplu ca sa fie mai stylish asa.

Se amesteca o cutie de ricotta cu niste menta tocata, coaja de lamaie si niste sare si umplu floricele cu o linguritza. Compozitia asta ajunge cam la 16 floricele, adica exact cate sunt in cutia de la metro. Se aseaza floricele pe o tava mare cu hartie de copt si se presara cu parmezan. Se dau la cuptor cam 15 minute in cuptorul incins la 180 C.

Acuma, unde am pus eu sticla aia de prosecco?

 

 

 

0

3 thoughts on “Flower power – two ways

  1. Adinuca

    Ia uite, si eu am gradina plina de floricele din astea si astept sa faca dovlecei cu care nu am ce sa fac dup-aia ca cine poate manca atatia dovlecei. N-am vazut niciodata in magazin si ma intrebam daca se culeg inchise sau deschise… Cu sau fara codita…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *