Idei cu urzici

Nimic nu ma face mai fericita primavara decat o punga de urzici. Bine, si cu niste zambile ma multumesc dar urzicile…imi plac de mor. Cat sunt in sezon, asa scurt cum e, gatesc o gramada de urzici ceea ce ii ingrozeste pe foodie kids pentru ca nu miroase prea frumos cand le oparesc, dar rezultatul merita. Ceea ce ii ingrozeste pe foodie kids care nu se prea omoara cu piure verde. Dar nu ma las, incerc in fiecare primavara.

Sunt si foarte usor de preparat, au 25% proteina in frunza uscata si le pregatesc fara faina sau lapte deci sunt carb free (pentru cine e interesat de asa ceva).

Toate ideile de mai jos pleaca de la aceeasi metoda. Spalat urzici (manusile sunt de baza aici), oparit urzici 10 minute, scurs urzici. Separat calesc niste ceapa, adaug urzicile tocate grosier si le tin pe foc cam 10 minute, adaug putina zeama sa nu se usuce de tot, la sfarsit adaug si 2 catei de usturoi tocati.

Partea frumoasa vine cand acest amestec intra in blender unde se face asa fin si verde frumos cum nu am vazut. Adaug si 1,5 g de guma xanatan (gasesti aici) ca sa il lege si sa nu lase zeama in farfurie, care ar fi si mai ingrozitor pentru foodie kids.

Si gata. De obicei il pun in farfurie langa un piept de pui la gratar sau doua ochiuri, dar cel mai mult imi place cu mamaliga si varza murata. Ultima data am exagerat cu platingul dar ma rog, va faceti voi o idee.

piuredeurzicicumamaliga

Risotto cu urzici ar trebui sa fie un fel clasic, sper ca intr-o zi asa va fi. Si se face simplu, se amesteca pur si simplu niste piure de urzici intr-un risotto simplu, la sfarsit impreuna cu parmezanul. Peste el am pus si 3 scoici trase rapid la gratar.

nettlerisotto

Supa de urzici e de fapt un piure mai lung (si fara guma xanatan), pun mai multa zeama in blender. Peste am pus un ou fiert tare tocat.

supadeurzici

Dar si simplu, ca atare este minunat, cu niste flori de toporasi (care sunt comestibile) si care cresc peste tot pe unde sunt urzici. Asta am invatat-o la Noma, sa pui in farfurie lucruri care si in natura cresc impreuna. Rene, you know your stuff.

nettle

Sper ca v-am facut pofta de niste urzici, fuga la piata cat mai sunt.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *