Prajitura cu miere si coriandru

Simt ca incepe sa vina toamna cand prajiturile ce ies din cuptor sunt mai aromate, mai dense. Asa a aparut si aceasta prajitura lipcioasa cu miere si coriandru pentru dimineti de toamna la o ceasca de ceai sau cafea. Am folosit faina spelta care are si ea o aroma mai dulceaga, migdale si coaja de portocale. Dar actorii principali sunt mierea si semintele de coriandru care sunt neasteptate intr-o prajitura dar nu stiu cum am trait pana acum fara sa incerc aceasta combinatie. Este absolut world-changing.

Ingrediente:

220 g unt
220 g zahar brun
115 g miere
coaja de la o portocala
2 lingurite de seminte de coriandru
4 oua
150 g faina spelta
2 lingurite praf de copt
150 g faina de migdale

Pentru sirop:

115 g miere
2 lingurite de seminte de coriandru
suc de la o portocala

Metoda:

  1. Incinge cuptorul la 170 C. Unge o forma rotunda springform cu unt si pune hartie de copt pe baza.
  2. Prajeste cateva minute intr-o tigaie semintele de coriandru (cele 4 lingurite) si piseaza intr-un mojar.
  3. Amesteca cu mixerul intr-un vas untul, zaharul si mierea, coaja de portocale si semintele de coriandru pana se face o spuma usoara si pufoasa. Adauga oua, unul cate unul, impreuna cu o lingura de faina, amestecand bine de fiecare data.
  4. Amesteca faina spelta ramasa cu cea de migdale si praful de copt si adauga peste compozitie, amestecand incet cu o lingura. Toarna in tava pregatita si coace in cuptor 1 ora.
  5. Intre timp pregateste siropul, amestecand toate ingredientele intr-un vas cu un tel la foc potrvit 4-5 minute pana se reduce putin.
  6. Dupa ce scoti tava din cuptor, lasa prajitura in tava si inteapa in mai multe locuri cu o frigaruie de lemn si toarna siropul peste. Lasa inca 30 de minute in forma, apoi scoate si lasa la racit complet pe un gratar.

Prajitura e si mai buna a doua zi (daca mai ramane ceva).

O toamna frumoasa!

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *