Tarta rapida cu mere si rozmarin

Vreau sa ma trezesc din somn
intr-un pat de femeie frumoasa
sa miroase a mar si-a zori
si a tot ce-i mai bun intr-o casa
sa-mi sopteasca:”vrei un ceai? “
eu sa-i spun “te iubesc! “

Versurile astea imi plac de mor…adica ce poate fi mai frumos intr-o casa? Si ca sa se intample repede, chiar si la micul dejun, fac o tarta rapida cu mere si aluat ready-made (am un stoc mereu in congelator). Nu am scos cotorul la mere ca sa se vada forma frumoasa de steluta, dar puteti sa le taiati cum va place.

Ingrediente

1 aluat foietaj
50 g unt
1 galbenus
70 g migdale pisate
1 lingurita extract de vanilie
140 ml miere
2 mere taiate fin
Cateva fire de rozmarin

Metoda:

  1. Rulati aluatul pe o tava cu hartie de copt si incingeti cuptorul la 200 C
  2. Amestecati intr-un blender sau la robot untul, galbenusul, migdalele, vanilia si 60 ml de miere. Intindeti amestecul cu o spatula peste aluat lasand o margine de 1 cm si asezati peste feliile de mere.
  3. Se coace 20-30 minute pana aluatul e copt.
  4. Punem intr-un vas pe foc mierea ramasa si rozmarinul si o incalzim, apoi o turnam peste tarta calda.
  5. Se poate servi cu frisca sau inghetata.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *