Piata Centrala Bratislava

Foodie man e the best ca ma ia cu el peste tot unde are treaba. Prin octombrie zice “ma duc 2 zile la Bratislava, vrei sa vii?”. Prima mea reactie a fost ceva de genu

bratislavafoodiefamily27

Dar m-am repliat repede si am joined the party. Am zis ca orice oras nou e worthy de explorat si precis au ei ceva de mancare bun pe acolo, o piata, ceva. Am inceput sa ma documentez dar treaba devenea din ce in ce mai trista, informatiile erau minime, in mai toate ghidurile Bratislava aparea a o excursie de o zi cand ajungi la Viena. Si nimic despre mancare care sa iasa din spectrul “heavy food, rolled off the table” si similar. Am gasit intr-un colt si informatia ca exista o piata mare prin centru. Macar atat.

La hotel am cerut informatii despre cum sa ajung la piata, si am primit priviri ciudate ca ce caut eu la piata aia si mai vreau sa merg si pe jos pana acolo vreo 5 km. Dar nu m-am lasat si dis de dimineata mi-am luat harta si am pornit in explorare. M-am prins repede ca nu imi trebuie harta pentru e wifi gratis pe strada, not bad. Si un drum minunat pe malul Dunarii.

bratislavafoodiefamily

Drum care continua prin centrul vechi si apoi prin cateva cartiere care nu se trezisera la 10 dimineata. Am stiut ca ma apropi cand am inceput sa vad bunicute cu cosuri din care ieseau fire de praz.

bratislavafoodiefamily2

Spoiler alert: piata centrala din Bratislava, numita Mileticova, arata fix la fel ca la noi in Obor, ca aranjare a tarabelor si feeling in general.

Acuma daca mai vreti sa vedeti si nu v-am pierdut interesul iata si cam ce se gaseste la Obor in Bratislava.

Mai intai legume, cartofi laudati cu un nume/zona, cam cum sunt la noi cartofii de Covasna.

bratislavafoodiefamily3

Multe feluri de ciuperci.

bratislavafoodiefamily6

bratislavafoodiefamily7

Fasole boabe in toate culorile, mai ales mov. Lovely

bratislavafoodiefamily12

Ceapa verde rosie 🙂 din asta nu am mai vazut.

bratislavafoodiefamily18

O multime de dovleci, era in jur de halloween

bratislavafoodiefamily15

bratislavafoodiefamily10

bratislavafoodiefamily20bratislavafoodiefamily9

Si alte variate legume de sezon

bratislavafoodiefamily4

bratislavafoodiefamily8

bratislavafoodiefamily21

O parte a pietei este dedicata muraturilor, de toate felurile.

bratislavafoodiefamily13

O alta parte este dedicata pasarilor proaspat taiate si produse adiacente, oua, grasime de gasca, the good stuff.

bratislavafoodiefamily5

Iar pe margine, fix ca la noi in Obor terase si tarabe cu mancare, cel mai des vazute tarabe cu langosi.

bratislavafoodiefamily22

bratislavafoodiefamily23

bratislavafoodiefamily25

M-am distrat identificand multe denumiri similare cu romana: slanina, fazula, bryndza, kolac, langosi, mak. Dar cele mai multe tarabe vindeau mac. Cred ca oamenii astai fac multe prajituri cu mac.

bratislavafoodiefamily19

Am pierdut o ora prin piata aia cu ochii la una la alta si inca o 2 ore cu drumul dus intors dar a fost foarte placut. Problema a fost ca mi s-a facut cam foame si da, am gasit numai mancare grea, am dat 2 ture prin centrul vechi si nu am gasit decat mancare mega prajita, plina de bacon, branza…genul de mancare pe care l-ai manca dupa o zi de dat zapada. Asa ca la pranz nu am mancat nimic, iar seara am dat de un restaurant thai…A fost cea mai buna optiune pentru noi. Gasisem si un restaurant care se anunta foarte interesant (meniu gourmet cu produse locale) dar era inchis in weekend…asta nu am inteles 🙁

Deci da, mai mult de o zi la Bratislava nu ai ce sa faci. Dar ziua aia este frumoasa si placuta, inclusiv mersul la piata.Bratislava Foodie Family

IMG_8517

2

2 thoughts on “Piata Centrala Bratislava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *