Foodie Family eats in Praga

La sfarsitul saptamanii trecute foodie man m-a dus la Praga pentru un weekend roman antic cu paine si circ šŸ™‚ Adica sa mancam la restaurantul La Degustation (prezentat de Bourdain in episodul praghez si de mine in postul urmator) si sa vedem un Cirque du Soleil (suntem mari fani).

Ajunsi sambata fooooarte devreme in Praga, si avand cateva ore bune pana la spectacol ne-am indreptat ca tot turistu spre piata centrala. Pe langa ceasul vestit si cateva sute de turisti, am dat peste o frumoasa manifestare bahica care nu neglija nici mancarea, targulĀ de vin al Sf Martin (la noi de ce nu e sfantu asta?). PeĀ langa niste standuri comerciale cu jeleuri haribo, cateva chestii mestesugarestiĀ si alte similare am dat si peste niste grasane sunci de Praga ce seĀ invarteauĀ de zor la un foc de lemne, o tigaie imensa in care sfaraia ceapa si cartofi, un cuptor in care se prajeau niste branzeturi, langosi, trdelnik rotit in foc (kurtos colacu nostru), degustari de vin local si butoiase cu vin fiertĀ si cate si mai cate.

Evident ca aici am mancat de pranz. Am stat la o coada imensa (si nu erau numai turisti) si am gustat sunca de praga, o frigaruie de pui, un carnat, si o branza afumata prajita. Mi-a placut ca trdelniku era un serving size normal nu imensitatea care se vinde la noi si nu il termin niciodata (sau, ma rog, ma abtin, ca de terminat l-as termina fara prea multe probleme).

Ca sa facem putina miscare dupa masa ne-am dus sa vizitam (evident) si piata din centru, aflata la cateva sute de metrii (mama ce de miscare am facut) dar am fost cam dezamagiti. In afara de ceva fructe (de mare import) numai artizanale si chinezarii.

Mai dragutze erau magazinele de pe langa piata cu jucarii de lemn si cani de email.

Si tot prin imprejurimi am gasit si aceasta ciocolaterie ceha cu bomboane foarte bune (si mie de obicei nu imi place cicocolata).

Un vin fiert si o sunca de praga intr-oĀ zi friguroasa in Praga…ce poate fi mai potrivit?

2

One thought on “Foodie Family eats in Praga

  1. Florin

    in Polonia au o branza afumata similara, numita oscypek
    , presata in niste forme care aduc cu prescurile noatre de la biserica si care se serveste rumenita la gratar si apoi omenita cu vreo doua lingurite de dulceata de fructe de padure, sa fie šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *