A venit toamna…cine zice ca cheesecake e o praji de vara n-a incercat-o pe asta. Pentru ca zacea la mine in dulap un borcan cu compot de prune, gasit dupa ce am vanat fantome in camara (as instructed by Good Food ) l-am valorificat intr-o seara.
Am pregatit baza ca mai inainte (vezi aici Cheesecake cu dulce de leche)
Se scurg prunele din compot (se scot si samburii daca au) si se pastreaza sucu. Am amestecat in food processor 500 gr de Phili, 2 linguri de faina, 120gr de smantana (aia de se pune la sarmale, nu dulce), coaja de la o portocala, 3 oua si 150 gr zahar.
Am turnat peste biscuitii presati compozitia, apoi am asezat frumusel jumatatile de prune. Se coace in cuptor vreo 50 minute la 180 grade. Dupa ce se raceste se da la frigider minim 3 ore, da peste noapte e mai bine.
Din sucu de compot se face un sirop cu alta coaja de portocala si grand marnier daca e prin casa (la mine n-a fost…) si se pune la servit, preferabil cand ploua afara si e urat.
lovely!
(btw, de ce nu ma lasa sa postez doar cuvantul de mai sus – imi zice blogu’ tau ca am comentariul prea scurt :))
o fi crezut ca esti spam 🙂
am facut in seara aceasta cheesecake. pot sa spun un singur lucru, este super, super bun. musafirii mei nu au asteptat decat sa se raceasca. sotul mi-a zis ca de mult nu a mai macat asa o prajitura buna. next time cel cu dovleac.
merci monica esti the best!