Mereu imi iau o salata de patrunjel (sau tabouleh, tabouli) cand merg la un restaurant libanez (si Piccolo Mondo e preferatul meu). Am incercat sa fac si acasa dar nu prea mi-a iesit. Totusi nu m-am lasat si pana la urma am gasit o formula castigatoare, inspirata din Dean&Deluca Cookbook, un volum cat dictionarul enciclopedic. Tomul asta are retetele tuturor felurilor pe care le poti cumpara din magazinele Dean& Deluca. Cum asta nu e posibil decat la New York, dupa jumate de ora in care am bantuit cu o privire nostalgica magazinul din Soho m-am hotarat sa cumpar cartea ca sa mai imi treaca din necaz.
Pentru tabouleh cumpar de obicei patrunjel din piata ca are mai mult miors, cel din supermarketuri e cam palid si fara aroma.
Ingrediente:
– o ceasca de bulgur (eu am gasit la Plafar)
– 4 legaturi de patrunjel tocate
– 1 mana de menta tocata
– 1 rosie curatata de samburi, taiata mic
– 1 ceapa rosie mica tocata mic
– 1 catel de usturoi tocat
– 3 linguri de suc de lamaie, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper
Mai intai de clateste in cateva ape blgurul apoi se lasa intr-un castron la inmuita in apa cat sa il acopere, vreo ora (depinde si de bulgur, eu l-a lasat si numai o jumate ca ma grabeam si iesit foarte bine). Apoi se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Cel mai gustos rezultat a iesit cand am lasat salata sa stea vreo 2 ore, se inmoaie bine patrunjelul (altfel frunzele sunt cam tari si aspre), dar depinde de gust.
La restaurant e trecut ca si antreu dar acasa il mancam pe post de salata verde.