Eat the foodie year – august

Ah, luna august, luna de vacanta. Foodie kids au fost in tabara, am fost si noi tag along cu avionul pana in Portugalia si apoi un road trip frumos. Am avut si faimoasa garden party cu multi prieteni pe care o facem in fiecare an. Am facut multe gratare si am mancat multa inghetata. Hai sa vedem ce altceva am mai mancat si ce sarbatori am marcat cu mancare specifica.

2 August – Icecream Sandwich Day

Inghetata intre doi biscuiti a aparut ca la food truck (like all great things do) pentru a servi mai usor. Biscutii trebuie montati cu inghetata si pastrati la congelator cel putin o zi pentru a se inmuia si a avea textura potrivita. Desi traditional se folosesc biscuiti, au aparut si versiuni cu churros, gogosi si de fapt cam cu orice doreste fiecare.

3 August – Watermelon Day

Nu se poate sa treaca luna august fara sa mancam pepene. Contine 90% apa si este ideal vara cand e cald, la un gratar, in salata de fructe sau legume. Pentru cei mici este si un bun prilej de a aface un concurs de scuipat samburii 🙂 Dar in ultimul timp recunosc ca am luat din cei fara samburi. Dureaza mai putin sa fac o margarita.

5 August – Oyster Day

Tot nu imi place sa le mananc crude, dar foodie man se da in vant dupa ele. Se mananca din vremuri preistorice si am povestit despre ele si istoria lor si de ce nu imi plac aici. Nu refuz insa varianta gatita.

7 August – Raspberry and Cream Day

Zmeura si frisca e un desert de vara rapid si foarte bun. Le mai mancam si cu iaurt la micul dejun plus un sprinkle de granola.

8 August – Zucchini Day

De cand am primit de la Mosu un spiralizer, dovleceii sunt mereu pe lista mea de cumparaturi. Ii folosesc ca inlocuitor de paste sau in prajituri…zucchini cake e foarte buna si nu se prinde nimeni ca e cu legume.

9 August – Rice Pudding Day

Orez cu lapte e desertul copilariei si foodie kids il apreciaza la fel de mult, dar s-a potrivit luna asta sa fac mai des pentru mine, de cand am sarme pe dinti si nu e usor in unele zile sa mananc “normal”.

16 August – Bratwurst Day

O zi perfecta de petrecut cu un bratwusrt la Za German, unde sunt cei mai buni bratwursti care sunt 🙂 Un carnat traditional german se serveste cu varza murata si mustar. Si ketchup 🙂

17 August – Vanilla Custard Day

Custard de vanilie este un sos mai gros, dar nu asa gros ca un pudding. Se foloseste in Anglia din vremuri medievale la placinte si tarte. Si azi il folosim sa facem Creme Brulee, in flan sau eclairs, si evident la umplut gogosi. Vanilia este una din cele mai scumpe condimente pentru ca se creste destul de greu. De accea extractul de vanilie adevarat (nu esenta artificiala care umple rafturile in supermarket) este asa de costisitoare.

18 August – Icecream Pie Day

Tortul de inghetata pare foarte greu de facut dar de fapt doar dureaza mult pana se inghetata straturile individual. Dar se poate si cu varianta prescurtata, cu inghetata cumparata, lasata putin sa se inmoaie, apoi se pune in forma dorita. Si gata tortul. Eu am facut una in trei straturi din pepene, prune si afine.

20 August – Lemonade Day

Nu e vara fara limonada, preferabil facuta acasa ca sa stim exact ce e in ea. Multa menta sau ghimbir pentru foodie man, sirop de soc pentru mine si miere pentru foodie kids. Fiecare cum ii place, avem mereu o carafa in frigider. Ultima varianta incercata a fost cu cirese.

21 August – Spumoni Day

Spumoni este un desert italian aparut in Napoli, din trei straturi, cicolata, fistic si cirese, fix in ordinea asta. Spumoni este plularul de la “spumone” care inseamna “spuma”. Se fac inghetata, tort, budinci si biscuiti cu aceste arome. Eu am facut o budinca si mi-a placut mult combinatia de gusturi pe care nu o mai incercasem pana acum.

23 August – Sponge Cake Day

Tortul cu blat sponge este unul din cele mai simple. Blatul se face din zahar, faina si oua, si se poate umple cu orice doreste fiecare: frisca, fructe, gem. Desi are numai trei ingrediente nu e tocmai simplu da facut, trebuie bine aerat ca sa nu fie dens si inecacios.

24 August – Waffle Day

Nu cred ca trebuie sa ratam nici o zi cu si despre waffles. Aparatul de facut waffles a fot patentat in 1869 in SUA si conul de inghetata cu model waffle a aparut in 1904 tot in SUA. Termenul vine din germana veche “wefan” care inseamna a tese in forma de fagure.

27 August – Banana Lovers Day

Nu trebuie sa fii minion sa iti placa bananele. Este singurul fruct care nu ne lipseste absolut nicioadata de pe masa. Si foodie dog mananca una in fiecare zi 🙂 Aici o selectie variata de banane surprinsa in Austrlia in piata din Cairns.

28 August – Cherry Turnover Day

Am avut luna trecuta unele cu mere, acum e randul celor cu cirese. Cum la piata nu am mai gasit, am facut unele cu cirese din compot. Nu a protestat nimeni.

30 August – Toasted Marshmallow Day

O chestie americana dupa care nu ma dau in vant. Dar foodie kids au incercat de cateva ori sa le puna pe frigarui in foc cum au vazut ei in filme. Ideea e super, gustul nu prea. Au renuntat rapid. Si mai ciudata mi se pare varianta cu piure de cartofi dulci. Le-am inercat pe o tarta cu caise…interesant dar precis nu mai fac.

31 August – Eat Outside Day

Am manca afara in fiecare zi daca nu ar fi asa cald sau nu ne-ar ataca tzantzarii. Probabil pentru ca nu o facem zilnic apreciem si mai mult cand intindem masa in curte. Cand avem si prieteni la masa ne place si mai mult.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *