Ce poate fi mai bun intr-o dimineata friguroasa de noiembrie decat o gogoasa si o cafea. O gogoasa cu cafea 🙂 Versiunea fit foodie evident. Si trebuie sa va spun ca sunt cele mai bune lucruri pe care le-am facut cu pudra proteica. Sunt asa de light si fluffy ca nici nu ghicesti ce ingredientele healthy sunt in ele. Daca i-am convins eu pe foodie kids atunci oricine poate fi convins.
Ingrediente (12 gogosi):
135 g faina de migdale (sau migdale macinate la robot)
20 g pudra proteica (eu am folosit de aici)
20 g caseina (noua ne place asta)
50 g indulcitor
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita praf de copt
2 oua
1 albus
15 g ulei (eu am pus de argan pentru ca am primit o sticla cadou si am vrut sa il incerc, dar se poate pune de floarea soarelui fara probleme)
40 g espresso (Nespresso. What else?)
Metoda:
1. Se incalzeste cuptorul la 180 C. Se ung cu ulei 2 forme de gogosi (le gasiti aici)
2. Se pun intr-un mixer/blender faina de migdale, pudra proteica si caseina, indulcitorul, scortisoara si praful de copt si se proceseaza pana cand amestecul este un praf fin.
3. Se amesteca intr-un vas ouale, albusul, uleiul si cafeaua. Se adauga in mixer si se proceseaza bine pana cand compozitia este omogena.
4. Se pune compozotia in forme (se umplu numai pana la jumatate) si se dau la cuptor 12 minute pana cresc frumos. Se lasa la racit si se scot din forma.
Nota: Daca nu aveti forme de gogosi se poate pune compoztitia si intr-o forma de briose.
Si pentru ca vine sezonul cadourilor, iata ce va aduce Mos Nicolae by My Protein in ghetute 🙂
Pentru cine a fost foarte foarte cuminte avem un cadou mare cu pudra proteica (2,5 kg), caseina (1 kg), shaker si o negresa proteica.
Dar mai avem si doua cadouri cu pudra proteica (1 kg), 2 batoane, 1 negresa si un shaker.
Va astept sa imi lasati intr-un comentariu cum folositi voi pudra proteica si/sau caseina, ce faceti deja cu ele, sau ati vrea sa faceti, sau ati vrea sa fac eu si sa scriu reteta pe blog. Autorii celor mai inspirate idei si care imi plac cel mai mult si mai mult, vor primi frumoasele premii.
Va astept comentariile pana sambata 5 decembrie si in ziua de 6 decembrie voi anunta cine a primit cadourile de la Mos Nicolae si My Protein.
Be happy and fit!
Later edit: Mos Nicolae a adus cadouri in cizmulite pentru Leyla, Filipoi Eliza Diana si Vlad Vatamanu. Felicitari celor trei norocosi. Va astept cu un mail la monica@foodiefamily.ro cu detalii (adresa, tel) ca sa va pot expedia premiul.
eu folosesc pudra proteica pentru clatite si briose proteice
Salut. Eu folosesc pudra proteica dupa sala in supershake-uri in combinatie cu :
– 1 banana medie
– 50g Instant Oats de la Myprotein pt carbo
– 100g Unt Arahide de la MyProtein
– 250-300 ml lapte 1,5% grasime
– 5g creatina
– 5g glutamina
– 2-3 cuburi de gheata
folosesc o bana intr-o farfurie o mixez cu mixerul apoi adaug o lingura de zahar si o cupa de whey protein:D e super reteta si eficienta,merge bine cu 50g de fulgi de ovas 😀
Am incercat o data ciocolata calda din pudra proteica, gust superb !
Salut, va voi prezenta reteta mea proteica pe care o folosesc de mult timp,se poate servi la micul dejun sau intre mese.
Ingrediente:
60 g fulgi de ovaz
60 g alune
50 g pudra proteica fara aroma
125 g iaurt cu fructe
1 cana cu lapte
1 lingurita de scortisoara
2 lingurite de miere
1 ou crud
1 banana
Fulgi de ovaz si alunele se macina intr-un blender (eu folosesc o rasnita de cafea).
Se pun intr-un vas alunele, ovazul (macinate) si pudra proteica.
Pe rand se vor amesteca cu laptele, iaurtul, oul, si mierea.
Se mai adauga si cateva felii de banana iar deasupra se va presara putina scortisoara.
Eu as incerca sa fac un tort cu pudra proteica, cred ca ar fi ceva bun, iar atunci cand va fi ziua ta poti sa iti faci un tort pentru prieteni/familie cu fructe si proteine, cred ca ar fi ceva nou si pentru tine si pentru prietenii tai.
La un iaurt grecesc adaug o masura sau doua de pudra proteica si iese o budinca delicioasa.
Buna.Inghetata proteica,30 gr proteina 1 cana lapte cocos 2 linguri fulgi ovaz macinati 2 linguri lapte praf 1 lingura stevia,se amesteca in blender dupa care se toarna in forme de inghetata dupa care bagam in congelator iar cand consumam punem deasupra si un pic toping fructe de padure! Budinca proteica rapida si eficenta,2 linguri pudra proteica aroma cioco sau vanilie 200 grame iaurt grecesc lidl 1lingura unt de arahide si putina apa dupa cum vreti sa fie de subtire o puteti lua unde vreti mai ales la servici,o zi buna!
eu folosesc pudra proteica pentru batoane proteice , clatite si shakeuri.
Pudra proteica cu redbull, cel mai bun preworkout :)))
Ce-i drept, nu folosesc de mult pudra proteica, dar de cand o folosesc prima combinatie a fost cea cu banane, evindent dupa shake-uri. Apoi am incercat sa transform pudra intr-o ciocolata calda.. combinatie buna, chiar foarte buna.. dupa care prajituri, bineinteles.. facute de mama si cam atat docamdata.
O folosesc in combinatie cu ovaz si lapte.Mai obisnuiesc sa-mi fac o clatita cu ovaz, pudra proteica si albusuri de ou.Iar in alte cazuri iau Impact Whey cu tapioca.
Impact whey este singura proteina de pe piata care nu baloneaza(in cazul meu cel putin),nu creeaza crampe stomacale,chiar si pentru cei care prezinta intoleranta la lactoza.Un mare plus pentru cei de la myprotein,consta in faptul ca pentru aromele naturale(indulcite cu stevie),care app au un gust senzational,nu au niciun fel de indulcitor precum(Acesulfam de potasiu sau Sucroaloza).
Folosesc pudra proteica dupa antrenament adaugand si creatina in shake-ul meu.
Prajitura cu branza de vaci, iaurt grecesc si cateva cupe de Whey Myprotein de vanilie ^_^
BROwnies:
Ingrediente:
– 2 oua intregi + 3 albusuri
– o cutie de Philadelphia(low-fat/full-fat in functie de dieta)
– 4 cupe de Impact Whey Protein (cu aroma de ciocolata sau orice combinatie cu ciocolata)
– 3 linguri cacao pura(neindulcita)
– MP Flav-Drops de ciocolata, dupa gust. Mie-mi plac mai putin dulci.
– 2 linguri scortisoara macinata
– o lingurita praf de copt
– 4 lingurite de fibre din mar
– jumatate de lingurita de esenta vanilie
– un espresso proaspat
Preparare:
– mixati toate albusurile separat(cu un praf de sare) pana devin o spuma densa.
– mixati in compozitie, toate celelalte ingrediente MAI PUTIN crema de branza.
– dupa omogenizare, adaugati amestecand manual, crema de branza.
– coaceti 30 de minute
PS: Se pot servi cu piure de banane sau de fructe de padure pe post de topping
Pofta buna!
EU folosesc pudra proteica dupa antrenament cand am cand nu mananc mancare
Simplu si eficient: CU APA !!! 🙂 , cateodata cu creatina si BCAA.
Buna ! Eu folosesc pudra proteica Dimineața la micul dejul . Adaug pudra proteica peste musli ,putina târâte de ovăz împreuna cu lapte degresat de 0,1% grăsime ! Si cam la vreo 1 ora jumătate de antrenament adaug pudra proteica in blender împreuna cu diferite fructe ,nuci ,stafide ,nelipsita târâte de ovăz …astfel obțin o băutura plină de vitamine si proteine! Va sfătuiesc sa încercați !
Negrese pline de proteine
Pentru aproximativ 12 negrese ingredientele sunt: 250 g branza de vaci, 200 g albusuri de ou(batute) ,1 galbenus de ou, 20 g cacao, 25 g pudra de migdale, 75 g pudra proteica cu aroma de ciocolata, scortisoara .
Preparare: -incalzeste cuptorul la 180°C
-combina toate ingredientele
-adauga aceasta compozitie intr-o tava foarte putin unsa cu ulei de gatit
-lasa compozitia la copt timp de 20-25 de minute
-lasa preparatul sa se raceasca si taie-l in 12 bucati
Valori nutritionale pentru negresa cu pudra proteica (o portie = 2 negrese):
141 calorii
23 g proteine
2,6 g carbohidrati (1,7 g zahar)
4,2 g grasimi (1,1 g, grasimi saturate)
1,6 g fibre
Si ca propunere de rețeta ..as propunere Budincă din sau cu pudra proteica ..
Ca ingrediente :
1 – 1-2 linguri medii/mari(depinde ce cantitate de bunica doriți sa faceți) de pudra proteica cu vanilie sau căpșune (sau aroma preferata)
2 – cam 200 grame de iaurt mai gras sau grecesc
3 – 20-35 grame de apa
Ca mod de preparare : eu personal recomand robot de Bucătărie sau blender ,eu folosesc blender …
Se amesteca pudra proteica împreuna cu iaurtul ,se Adaugă dupa nevoie caz câta apa considerați pentru a avem o compoziție mai moale .
Eu folosesc pudra in felul urmator:pisez 50g biscuiti,adaug 50 g ovaz si amestec toate ingredientele uscate peste care adaug 300g iaurt.Amestec bine ,dupa care adaug 2 linguri de unt de arahide si putina miere pentru gust.Dupa ce amestec bine ingredientele adaug 2 banane bucatele si amestec pana se omogenizeaza compozitia , apoi o bag la frigider pentru 10 minute si e gata.
Salut.
Pudra Impact Whey de la Myprotein o folosesc de 3 ori in zilele de antrenament si de 2 ori in zilele de pauza astfel: in zilele de antrenament, dimineata 20gr, dupa antrenament 40gr, seara inainte de culcare 20gr! Iar in zilele de pauza 20gr dimineata si 20gr seara!
Pudra o mai integrez si in clatite proteice folosind urmatoarele ingrediente:
4 albusuri de ou,
O cupa de Impact Whey,
Un pahar cu apa,
O lingurita de scortisoara,
Faina, sau fulgi de ovaz macinati.
Prepararea este foarte usoara, se amesteca ingredientele treptat pana se obtine o textura putin groasa apoi se pun in tigaia incinsa la fox mediu stropita cu putin unt.!
Eu prefer sa le servesc cu piure de banana sau cu dulceata de visine!
As dori sa postati o reteta pentru batoane proteice folosinda pudra Impact Whey, multumesc 🙂
eu folosesc pudra proteica dimineata pentru clatite dupa antrenament cu instant oats si seara caseina facuta nutella si pusa pe rondele de orez
CHEC PROTEIC CU BANANE
Ingrediente: 100 g unt, 70 g zahar din stevia, 2 linguri zahar vanilat, 3 banane, 2 oua, 150 g faina, 50 g proteina cu gust de vanilie, 1 lingurita praf de copt, 75 g fulgi de cocos, putina sare, unt pentru uns tava.
Mod de preparare: Untul se lasa sa se topeasca putin la temperatura camerei si se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se face spuma. Bananele se fac piure si se adauga, treptat, impreuna cu ouale la unt.Se amesteca faina cu praful de copt , fulgii de cocos si sarea si se adauga la compozitia cu unt. Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina, se toarna aluatul si se pune la copt.
BATOANE PROTEICE
Ingrediente;300 gr lapte praf,200 gr Impact Whey protein gust de ciocolata,200 gr unt,150 gr zahar,50 gr cacao,100 gr alune 1 lingura esenta de rom.
Mod de preparare: Se pune la fiert 100 ml apa cu zaharul si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop mai gros.Se ia siropul de pe foc dupa ce sa racit putin se adauga untul si se amesteca pana se topeste.Separat se amesteca laptele praf cu proteina si cu cacaoa si apoi se adauga treptat siropul cu untul dupa care se adauga esenta de rom si alunele(taiate sau intregi)se toarna compozitia intro tava si se pune la rece pana se intareste dupa care se taie in forme de batoane.
Eu folosesc pudra proteica pentru a-mi face Nutella proteica alaturi de niste banane si capsuni,deoarece am fost mereu pofticios de Nutella ..si astfel o data pe saptamana ma bucur de ceva dulce .
Salutare!Pentru mine alimentarea organismului pre si post antrenament este esentiala.Datorita faptului ca obisnuiesc sa ma antrenez dimineata,micul dejun are un rol crucial in randamentul antrenamentului drept pentru care imi prepar un smoothie proteic alcatuit din: 25g Impact whey protein fara aroma,2 oua,1 lingurita miere de albine,1 lingurita unt de arahide,1 banana,20g spanac congelat,50g fulgi de ovaz in 300ml lapte.Cel de-al doilea shake proteic il iau imediat dupa antrenament si consta in 25g Impact whey protein fara aroma cu 5g creatina monohidrat,iar ca desert(in oricare timp al zilei) chec 6 portii: 50g Impact whey protein,5 oua,200g faina alba,200g zahar,1 lingurita praf de copt,2 linguri cacao,4 linguri ulei de floarea soarelui,2 pliculete de zahar vanilat,1 praf de sare.
salut eu folosesc pudra proteica in alimentatia mea de zi cu zi : simplu sau fac un preparat. clatite briose.prajituri
Folosesc intotdeauna dupa antrenament o cupa de whey +o cupa de caseina pt asigura si sustine starea anabolica.
In diminetile grabite prefer sa fac un shake care contine doua cupe (whey si caseina) la care adaug o lingura de unt de arahide(myprotein) , scortisoara, 50 g fulgi ovaz , si bineinteles elementul nelipsit diminetilor mele: expresso dublu caramel(nesspreso)
Obisnuiesc sa folosesc lapte de migdale home made , dar nici apa nu strica din cand in cand.