The River Cafe Londra

The River Cafe din Londra este un restaurant iconic cu specific italian aflat intr-un fost depozit de pe malul Tamisei. Am ajuns aici intr-o seara de ianuarie impreuna cu Andra of Menta&Rozmarin, pe a carei to-do list era de mult. Si nu numai a ei.

Spatiu aerisit, bucatarie deschisa, cuptor cu lemne (si nu pentru pizza), atmosfera relaxata si plin ochi. Pe barul bucatariei deschise multe farfurii cu legume deja gatite in fel si chip, gata sa se aseze pe farfurii. La fel tavi cu prajituri din care numai sa taie o felie si gata, iar in geamul imens pozitionat intr-un unghi perfect, puteai sa vezi si ce se intampla dupa tejghea.

RiverCafeLondra

Noi am avut masa fix langa cuptorul cu lemne si statia de plating final si service, ceea ce a insemnat dinner and a show 🙂

RiverCafeLondraoven

Pana a venit Andra (adresa nu e tocmai usor de gasit nici pentru Uber doatat cu GPS) am citit meniul serii, cu multi pesti si crustacee, dar si miel si vitel.

RiverCafeMenu

Am primit la inceput niste paine cu un ulei de masline deosebit de fructat si un aperitivo cu prosecco si portocale rosii.

RiverCafeFoodieFamily

Starter pentru mine a fost aceasta farfurie cu varza marina (ceva alga deduc) si vongole intr-un minunat sos de vin Quintarelli Bianco Seco cu chilli si patrunjel. Asa de minunat ca tot mancand si vorbind am uitat sa ii las ceva si Andrei. Bummer.

Cavolo Marino con Vongole

Cavolo Marino con Vongole

Dar sper ca m-a iertat ca a fost ocupata cu niste langustine care au necesitat ceva munca sa ajunga la miezul problemei, ca sa il trateze cum se cuvine cu niste aioli.

Mazzancolle

Mazzancolle

La felul principal m-am orientat spre un monkfish, pentru ca acasa il gatesc rar (foodie kids nu sunt fani). A venit impreuna cu niste anghinare alla romana, niste radicchio veronese si o salsa verde. Pestele a fost gatit in cuptorul cu lemne si a fost un picutz overcooked (adica un pic tare si elasticos, dar nu mai un pic). Aroma in schimb a fost fantastica.

Coda di Rospo

Coda di Rospo

Andra a mers cu un calcan cu ansoa si rozmarin, care a avut langa el o multime de cartofi si andive la cuptor. Acesta a fost gatit to perfection.

Rombo

Rombo

Am incheiat rapid cu un affogato cu vin santo (interesanta idee) pentru ca timpul alocat ne expirase, venea seattingul 2 din urma, deja era o coada imensa la intrare si la bar.

Affogato

Affogato

O experienta frumoasa si demna de stelutza Michelin pe care o au, The River Cafe trece cu succes pe lista de bifat de cate ori mai ajung la Londra. Sper ca va fi la vara si in timpul zilei pentru ca au o terasa minunata.

RiverCafeLondraterrace

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *