Souping is the new juicing

Saptamana trecuta povesteam despre tendintele foodie din 2016 dar am lasat deoparte una, pentru ca mi s-a parut ca merita o poveste mai lunga, souping.

Souping este, dupa cum probabil v-ati dat seama, despre supe (no lobster biaque here), dar nu orice supe ci unele sanatoase. Vorbim aici despre supe de legume crema cu un continut ridicat de legume, ierburi aromatice si condimente. Souping is the new juicing pentru ca au un continut mai ridicat de fibre si mai scazut de zahar. Sunt si mai hranitoare, cateodata pot fi chiar un pranz, ceea ce nu putem spune despre un pahar de suc. In plus acum ca e iarna si frig, o supa calda pare mult mai apetisanta decat un suc rece verde. Si daca ne gandim si la buget, o oala mare de supa de legume este mult mai ieftina decat toate fructele pe care le cumparam pentru suc si din care o parte se mai si arunca. Ca sa nu mai vorbesc ca niciodata nu mi-a placut sa curat juicerul, souping necesita mult mai putin timp la curatat.

Si daca tot nu v-am convins iata cateva idei de souping incercate in ultimul timp. Reteta de baza e cam aceeasi. Incep cu o baza de supa de legume cu orice leguma zace prin sertarul frigiderului (de obicei morcov, telina, patrunjel). Separat pun la aburi legumele/fructele care vor fi star of the soup (nu si in cazul morcovilor care fierb direct in supa), si apoi le pun la blender cu supa de legume pana obtin consistenta dorita. Pentru supa folosesc Blendtec, iese o supa atat de fina si cremoasa de poti jura ca am pus ceva smantana. Dar si inr-un blender obisnuit putem obtine o supa foarte buna. Si mereu incerc sa pun si deasupra un condiment sau ceva ornament, pentru a fi mai atractiva dar si pentru extra crunch daca folosesc seminte.

Supa de pere si cimbru

pere

Supa de conopida romanesco

romanesco

Supa de dovleac si cocos

pumpkincoconut

Supa de morcovi si cuburi de piure de mazare

carrot

Supa de gutui si telina

quince

Supa de sparanghel

asparagus

Supa de dovleac cu ceai Earl Grey

squahearlgreytea

Spor la souping!

PS: pentru mai multe idei de supa, follow me on Instagram 🙂

4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *