La sfarsitul saptamanii trecute am avut prima Pizza Party de anul acesta, ocazie cu care am inaugurat si vatra refacuta din cuptorul de pizza de care foodie man e foarte mandru. Nothing like an upgrade to cheer up a man 🙂 A fost incantat ca a reusit sa gaseasca si faina lui preferata, Caputo. Si trebuie sa recunosc ca rezultatul a fost spectaculos, perfect crust, perfect pizza.
La asa party a trebuit sa ma ridic la inaltime si sa nu ies din tema italiana prea mult. E che sorpresa am facut un tiramisu. With a twist. Adica cu amaretti in loc de piscoturi si cu Amarula, mi-a placut ca rimeaza si pentru ca de mult imi propusesem sa fac un desert cu acest lichior.
400 g amaretti
300 ml Espresso sau cafea tare (eu am facut Nespresso Decaffeinato Intenso)
500 g Mascarpone
500 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
4 linguri Amarula
2 linguri cacao
Ce imi place la reteta asta este ca nu trebuie facuta cu mai multe ore inainte, o poti asambla pe loc. Nu este cu oua…de obicei se face cu ou crud (si exista un risc) dar se poate face si pate a bombe (meringue italian) care gateste oul si nu mai e nici o problema. Dar e mai mult de lucru 🙂 Asa ca am renuntat la ou de tot.
Deci cum facem Tiramisu cu amaretti si Amarula?
Facem cafeaua si o lasam sa se raceasca un pic. Adaugam Amarula. Punem deoparte 10 amaretti si restul ii impartim in cupe (daca vrem sa servim portii individuale) sau intr-o forma mare. Turnam deasupra cafeaua aromata sa fie bine insiropati.
Batem frisca cu mascarpone si zaharul pudra pana se formeaza o compozitie ferma (2-3 minute). Asezam frisca cu o spatula peste amaretti. Amestecam la mixer cei 10 amaretti pastrati cu cacao si pudra obtinuta o presaram peste tiramisu.
Si gata, avem Tiramisu cu Amaretti si Amarula…suna bine, arata bine, se face repede si simplu. Si este absolut minunat.
Arata delicios! Dar retata de pizza nu ne-o lasi si noua? Chiar vreau sa incerc sa fac si eu o pizza buna si ma gandeam sa citesc pe aici o reteta. Spor la gatit!
Multumesc! Reteta de pizza este aici http://www.foodiefamily.ro/blog/beingfoodie/vera-pizza-napoletana/
Done. Delicious! Thank you!