Macrou cu fake couscous de conopida si rodie

Anul 2015 a inceput agitat pentru foodie family pentru ca avem un nou membru: catelul Twix, the foodie dog. Cine are catel stie cam cum ti se da programul peste cap si nici eu nu am scapat. Nu am mai reusit sa ma tin de schema mea bine planificata cu liste si listute, scheme si meniuri facute pe o saptamana inainte. O adevarata tragedie, va zic. Norocul lui ca e simpatic…

TwixColacul meu de salvare a fost revista Bon Appetit din care m-am apucat sa gatesc sistematic tot, dar tot ce era acolo. Reteta care mi-a placut cel mai mult din numarul de ianuarie a fost acest macrou cu conopida, nu dureaza mai mult de 30 de minute, perfecta pentru o seara din timpul saptamanii cand trebuie sa jonglez cu teme la romana, conjugari la franceza si scos caine afara.

Pana sa aud la radio ca leguma anului este conopida (really? cine face clasamentele astea?) deja gatisem o tona de conopida in ianuarie, la abur, piure, coapta, supa…deja foodie kids ma intreaba putin ingrijorati “diseara tot conopida ne dai?” 🙂 Dintre toate felurile in care am gatit conopida, asta sub forma de fake couscous mi s-a parut cea mai interesanta.

Ingrediente (4 persoane)

1 catel de usturoi ras fin
o lingura mare de tahini
2 linguri de sus de lamiae
2 linguri de ulei de masline

3 linguri de ulei de masline
1 conopida mica, taiata in buchetele
1 lingura de sus de lamaie
2 linguri de seminte de dovleac
2 linguri de seminte de susan
1 lingurita de seminte de negrilica

4 fileuri de macrou (se gaseste si congelat, deja filetat)
1 lingura ulei de masline

seminte de rodie
patrunjel

Pregatim sosul de tahini: amestecam usturoiul, tahini, sucul de lamaie si uleiul de masline intr-un castron mic; asezonam cu sare.

Pregatim conopida: Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare, preferabil de fonta, si gatim conopida (in mai multe transe daca e cazul, nu aglomeram tigaia) cam 5 minte, pana se coace putin, trebuie sa ramana crocanta. O scoatem intr-un castron si o lasam la racit. In aceesi tigaie prajim semintele de dovleac 1 minut si le asezonam cu sare. Le punem intr-un castron cu semintele de susan si negrilica. Punem conopida intr-un robot si o procesam (cu butonul pulse) pana are marimea unui bob de orez, o scoatem inapoi in castron, o amestecam cu sucul de lamaie si asezonam cu sare.

Pregatim pestele: incingem cuptorul la 200 C, asezam fileurile de peste pe o tava, le dam cu ulei de masline si sare. Se coc 10-12 minute. Le lasam sa stea 5 minute afara din cuptor.

Punem pe farfurii conopida, turnam un fir de sos de tahini, seminte. Deasupra asezam fileul de macrou, seminte de rodie si patrunjel.

Enjoy!

macrouconopidarodie

Aceasta reteta o inscriu si la Festivalul Rodiei gazduit de Diana de la Disturbingly Delicious.

1

3 thoughts on “Macrou cu fake couscous de conopida si rodie

  1. Diana

    Hey, bine v-am gasit in noul an! Sa va traiasca noul membru al familiei, Twix si sa va bucurati de el. Foarte faina reteta asta. O voi incerca si eu 😉 Multumesc pentru participare. Imbratisari milaneze :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *