Piersicile Domnului Grey

Ei da, recunosc ca nu m-am putut abtine de la titlul asta 🙂 Inainte sa va aprindeti, postul este despre un gem de piersici bine aromat cu ceai Earl Grey.

Incep cu o marturisire: nu prea fac gem. Inca nu m-a atras treaba cu pastram pentru la iarna, mai ales si probabil pentru ca sunt destule bunici prin jur care sa umple borcane cu gemuri si zacushti si muraturi. Deci asta cu gemu a fost asa, o mica premiera, am mai incercat eu ceva cu capsuni prin mai, dar nu a fost suficient sa ma dau cunoascatoare.

Oricum, cum un simplu gem nu puteam sa fac (not very foodie) m-am tot gandit si rasucit si cititi si cercetat si am ajuns la aromatul cu ceaiul asta si care se intampla cam asa (am folosit 2,5 kg de piersici).

Mai intai se oparasc 1 minut piersicile, apoi 1 minut in apa cu gheata dupa care se curata de coaja foarte usor. Le-am scos samburii si le-am taiat bucati bucatele, dupa care le-am pus 30 minute la macerat cu 1 kg de zahar si 2 linguri de zeama de lamaie. Dupa 30 minute si-au lasat o gramada de suc si le-am pus la fiert intr-o oala mare in care am adaugat si 4 plicuri de ceai Earl Grey plus un plic pe care l-am rupt si am pus frunzele de ceai direct.

Am lasat la fiert cam jumatate de ora dupa care am facut testul cu farfuria. Am scos cele 4 plicuri de ceai si am turnat gemul in borcane (in prealabil sterilizate) si le-am inchis bine. Apoi 2 cate 2 (ca mai multe nu incapeau in oala) le-am fiert la foc mic in bainmarie 10 minute. Din cantitatile astea au reiesit 4 borcane de 500 ml.

A iesit un gem fin aromat cu bergamota, numai bun de pus pe clatite la mic dejun in weekend.

 

0

2 thoughts on “Piersicile Domnului Grey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *