Pui cu capere si patrunjel

Intr-un top recent al celor mai bune noi restaurante din America evident ca s-a strecurat si unul italienesc, mai precis Luce (Portland, Oregon)…Nu am sanse sa ajung pe acolo in curand, adica cine se duce in vacanta in Oregon…dar poate mai sti, in alt top am vazut Portland ca unul din orasele cu cel mai bun street food din lume, asa ca never say never, I may eat in Portland intr-o buna zi.

Tot citind eu despre Luce, am dat si peste cateva din retetele lor, una din ele era chiar asta cu pui si capere si patrunjel. Iar eu aveam in frigider cel mai frumushel pui primit de la Agroland ca sa il testam. Prima impresie cand am stat fata in fata cu puiul a fost ca era cam mare, sau cel putin mai mare decat aia obisnuiti de supermarket si m-am temut ca o sa fie tare, mai ales ca este crescut la curte de mici fermieri, cu hrana naturala si tot ce trebuie. Dar nu a fost deloc, cate se poate de fraged si bun. Deci sometimes size matters 🙂 A doua impresie si una foarte placuta, a fost ce frumos era curatat, deci nu avea un fir de pana sau alt puf cum inevitabil mai gasesti. Nici unul. Si am cautat bine. Gasiti si voi pui din astia de tara, hraniti cum trebuie si crescuti de mici fermieri in bacaniile Agroland.

L-am luat si l-am taiat frumos, pulpele au ajuns in reteta de fata, pieptul in niste chiftelutze cu sos “ca la scoala” pe care m-a pisat la cap foodie kid sa i le fac iar aripile, spatele si tot restul au ajuns intr-un frumos chicken stock de care toata lumea ar trebui sa aiba in frigider ca e foarte folositor in multe retete.

Dar inapoi la reteta noastra. Pe langa cele 2 pulpe de pui, am mai strans pe masa asa: 1 ceapa mare tocata, ulei de masline, o legatura mare de patrunjel tocata si ea, o ceasca de capere scurse bine, 500 ml de supa de pui, o ceasca de otet de vin alb.

Se incinge o tigaie mare cu 2 linguri de ulei si se caleste ceapa pana se inmoaie. Se scoate intr-un castron si se sterge tigaia cu un servet. Se pun alte 2 linguri de ulei, si se prajeste puiul (dat cu putina sare) pe fiecare parte cam 8-10 minute. Se scoate si el pe o farfurie.

Inapoi in tigaie cu ceapa (in grasimea lasata de pui), patrunjelul si caperele si se calesc 1 minut. Se adauga puiul si ce suc a lasat pe farfurie, apoi supa si otetul. La foc mic sta asa cam 1 ora, acoperit cu un capac, pana cade carnea de pe os.

Asteptarea este rasplatita cu cel mai aromat si gustos pui, servit impreuna cu linguri generoase de sos si patrunjel proaspat. Eu am pus si niste orez brun langa, foodie kids tocmai venisera de la antrenament si aveam nevoie de carbs…

 

 

1

5 thoughts on “Pui cu capere si patrunjel

  1. Cris

    Am gatit asta seara cu baietelul meu de 2 ani jumate reteta aceasta 🙂 a curatat tot tot patrunjelul. Este ff bun, mananca si tati acum 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *