Tarta cu coacaze rosii si bezea

Luna asta m-am pomenit cu o galeata de coacaze rosii. Cum nu sunt cele mai populare si folosite fructe mi-au dat ceva bataie de cap. Ca era mai usor si mai la indemana am facut (de cateva ori) inghetata din ele, ceea ce a iesit minunat. Dar galeata tot nu se golea. Asa ca am trecut la planul 2. Fiind niste fructe mai acrisoare, o combinatie buna ar fi cu bezea, da parca si auzeam…..”iara pavlova”, asa ca am incercat o variatiune pe tema asta, mai precis o tarta cu coacaze rosii si bezea.

Povestea incepe cu un blat de tarta pe care eu il fac asa: in procesor pun 100 gr de faina, 15 gr de zahar, 75 gr de unt moale, 1 galbenush, si 25 gr de alune de padure pisate (ca mi s-a parut mie ca ar merge la coacaze…u know….. ribiselkuchen….). Se amesteca bine si daca mai trebuie pun si o linguritza de apa rece, cat sa se lege o coca. Aluatul se odihneste in frigider cam 20 min, invelit in clingfilm sa nu ii fie prea frig. Pe urma se intinde frumos in tava de tarta si se pune din nou la frigider.

Coacazele (cam 250 gr) se incalzesc usor intr-o craticioara cu 30 gr de unt, 100 gr de zahar, 3 linguri de suc de portocale, amestecand cu grija sa nu se zdrobeasca (prea tare) fructele. Se ia de pe foc si se adauga 2 galbenushuri batute un pic cu o furculitza si 3 linguri de amidon.  Cand s-a racit se toarna in forma de tarta de la frigider.

Se pune cam 20 minute in cuptorul incins la 190C. In timpul asta se face o bezea cu cele 2 albushe ramase si 120 gr de zahar, si un varf de linguritza de cream of tartar.

Dupa cele 20 de minute se scoate tarta si se rastoarna bezeaua deasupra, acoperind cu grija la margini. Peste bezea se presara un pic de zahar si se da din nou la cuptor, cam 10 minute sau pana cand bezeaua e bronzata.

Se scoate din forma cand s-a racit si se mananca cu prietenii 🙂

 

 

0

2 thoughts on “Tarta cu coacaze rosii si bezea

  1. Praji

    Stii, asta a fost una dintre primele retete cu coacaze rosii pe care am facut-o vreodata – am fost data pe spate, este exceptioanal. Azi mi-am amintit de ea si m-am gandit sa o refac… dar de data asta voi incerca cu agrise. Oare ce va iesi?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *