Ghidul cadourilor Foodie si Travel 2017

Vin sarbatorile, cautam cadourile. Daca aveti in viata voastra un foodie sau un calator pasionat iata mai jos cateva sugestii de cadouri care mi-au facut cu ochiul in ultimul timp.

  1. Platou de lemn Strasnic Handcrafted

Platourile de lemn de la Strasnic mi-au atras atentia pe Instagram, arata foarte bine, sunt produse manual in Romania si fiecare piese este unica.

2. Bratara Malvensky personalizata

O bratara personalizata cu “foodie” sau “wanderlust” sau cu alt cuvant drag poate fi un cadou foarte potrivit. Cadourile personalizate mereu au succes pentru ca au fost alese cu drag si din timp, o dovada adevarata de prietenie sau dragoste. Exista in varianta pe snur sau lantisor.

3. Coperta pasaport personalizata Gabriel Geller

Tot la capitolul cadou personalizat, pentru un calator pasionat o coperta de pasaport sau o eticheta de bagaj cu o inscriptie de suflet, iata o alta idee ce garanteaza recunostinta din partea celui care il va primi. Mai gasiti aici si huse de kindle, si tot felul de portofele si brelocuri, toate din piele si care se pot personaliza.

4. Cocktail Travel Kit

Pentru cei care calatoresc des si s-au plictisit de oferta limitata din avion, un kit care ii va intriga pe colegii de zbor si apoi va vor invidia nespus. Tot ce aveti de facut e sa cereti personalului de zbor insotitor un pahar cu gheata si o felie de lamaie si va puteti bucura de un cocktail de vis.

5. Curs de gatit la Culinaryon

Cursurile de gatit sunt mereu o idee buna, si pentru cei care vor sa invete si pentru cei care vor sa socializeze cu pasionati de gatit. Cel mai nou centru care ofera astefel de cursuri este Culinaryon, parte dintr-un lant international (mai au centre in Moscova si Singapore) si unde se tin o multime de cursuri.

6. Cartea despre paste a lui Antonio Carluccio

Cu mare tristete am aflat ca anul acesta a plecat dintre noi Antonio Carluccio, cate emisiuni minunate a facut alaturi de Jamie si Gennaro si cu ce placere vorbea despre mancare. Cartea lui despre paste are tot ce aveti nevoie pentru a deveni un expert in pregatirea lor.

7. Termometru digital ThermaPen

Un termometru digital nu este primul lucru cand te gandesti la un cadou, dar ThermaPen este asa de apreciat de toti ca a devenit aproape indispensabil pentru un foodie. Noi avem unul de doi ani si l-am folosit mai des decat mi-as fi inchipuit, si la carne si la zahar topit. Are setari si C si F si le folosesc pe amandoua, sunt multe retete care indica temperatura in Fahrenheit si nu trebuie sa mai convertesc, apas numai un buton.  Plus e rosu, deci Xmas all the way.

8. Turta dulce de Arcus

Turta dulce atrage copiii ca un magnet, ai mei cand vad o taraba de Craciun cu curta dulce se duc ca atrasi de raza invizibila din Star Trek. Puteti comanda o multime de forme si cadouri cu turta dulce de Arcus, si vor face precis o mare bucurie copiilor. Si de ce nu si celor mari.

9. Ulei de masline

Pentru cine apreciaza mai mult un ulei de masline bun decat Chanel no.5….well iata un cadou pe masura intr-o sticla care precis nu va sta in dulap. Uleiul de masline bun este sus pe lista oricarui foodie adevarat, si poate face cu adevarat diferenta intr-o mancare. Nu strica totusi sa puneti langa si o sticla cu Chanel no.5…bottle pairing 🙂

10. Sous vide Anova

Dintre toate gadgeturile de bucatarie, sous vide am folosit cel mai mult anul asta, si deja nu mai este ceva complicat si voluminos potrivit numai in bucatariile profesionale. In plus Anova se poate seta si de pe telefon (yup, there’s an app for that) si e foarte simplu si usor de folosit.

Sarbatori fericite si multe cadouri sub brad sa gasiti!

PS: daca nu ati gasit aici idea potrivita aruncati un ochi si pe lista din 2016 sau 2015.

5

One thought on “Ghidul cadourilor Foodie si Travel 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *