Chec proteic cu banane si afine

De trei saptamanai zugavim, caram si mutam mobila si in general am pus muschii la treaba. Asa ca e timpul pentru o noua reteta proteica si muschiuloasa si delicioasa, un chec cu banane si afine simplu, bun la micul dejun dar si in pauzele de santier.

Ingrediente:

150 gr banane coapte facute piure
25 gr indulcitor (de exemplu acesta)
200 gr albusuri de ou
60 gr pudra proteica de mazare (gasesti aici)
30 gr faina de cocos
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de praf de copt
Coaja rasa si sucul de la o lamaie
100 gr lapte de migdale (sau lapte de vaca daca nu aveti nimic impotriva lui)
100 gr afine

Metoda:

1. Incingem cuptorul la 180 C si pregatim o forma de chec cu hartie de copt.

2. Amestecam in bolul de la mixer banana si indulcitorul, adaugam albusurile si batem pana se umfla ca o bezea (isi dubleaza volumul).

3. In alt bol amestecam pudra proteica de mazare, coaja de lamaie, faina de cocos, bicarbonatul si praful de copt. Adaugam laptele si sucul de lamaie si mixam pana avem un aluat ca un nisip ud.

4. Adaugam in treptat “bezeaua” de banane in bolul cu aluatul. Punem si afinele (eu le-am pus direct congelate) si amestecam incet cu o spatula.

5. Turnam compozitia in forma si coacem 45 de minute.  Se scoate din cuptor si se raceste in forma, dupa care se taie felii. Enjoy.

checproteicbanane

Be happy and fit!

1

2 thoughts on “Chec proteic cu banane si afine

  1. Daniela

    Cu ce as putea inlocui faina de cocos?imi place reteta dar nu am faina de cocos si as vrea sa stiu daca se poate inlocui cu altceva.mersi ?

  2. Monica Post author

    Buna Daniela, din pacate nu exista un inlocuitor pentru faina de cocos in aceasta reteta. Faina de cocos are o textura aparte (este foarte densa) si ar trebui modificate si restul ingredientelor. Dar nu este un ingredient misterios sau greu de gasit, poti cumpara fulgi de cocos neindulciti (se gasesc cam in orice supermarket), sa ii macini la un mixer si gata, ai faina de cocos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *