The Ledbury Londra

Cum am aflat ca merg la Londra am si vorbit cu Andra (my London girl si fine dining cognoscente) sa aranjam niste restaurante. Am avut mare noroc sa gasim o masa la The Ledbury cu doar 2 saptamani inainte…in mod normal ar fi trebuit sa fie liber abia in noiembrie. Lucky lucky us 🙂

The Ledbury este cel mai bine clasat restaurant englez din Top 50 San Pellegrino 2016, anul acesta este pe locul 14. Chef Brett Graham este australian, a deschis acest restaurant in Londra la numai 25 de ani si acum are 2 stele Michelin. La Ledbury, Graham pregateste un meniu Modern British bazat pe ingrediente locale cu multe legume si vanat. Vanat care apare si printat pe meniu 🙂

TheLedburyFoodieFamily16

Sa vedem ce a fost in (si pe langa) meniu.

Lava bread cu smoked truffle. Mousse de bibilica cu jeleu de mead (mead e un fel de bautura alcoolica fermentata din miere, apa, fructe si condimente, preferata de Harry Potter 🙂 )

TheLedburyFoodieFamily2

Gogosica de caprioara cu fructe de mustar confiate.

TheLedburyFoodieFamily3

Ceviche de scallop cu hrean inghetat ras si sos de alge

TheLedburyFoodieFamily4

Paine si spuma de unt stropita cu Marmite

TheLedburyFoodieFamily5

Fresh Hazelnuts. Green beans, Peach and Grated Foie Gras

TheLedburyFoodieFamily6

White beetroot. Baked in clay, caviar salt and smoked eel

TheLedburyFoodieFamily7

Warm Pheasant’s egg. Celeriac, arbois, dried ham and truffle

TheLedburyFoodieFamily8

John Dory. Courgettes and basil

TheLedburyFoodieFamily9

Glazed Aubergine. Black tea and olives

TheLedburyFoodieFamily10

Belted Galloway Beef. Girolles, grilled cabbage and bone marrow

TheLedburyFoodieFamily11

Meillot Custard. Frozen gooseberry juice

TheLedburyFoodieFamily12

Chocolate. Dark chocolate chantilly and cherries

TheLedburyFoodieFamily14

Tigarete zaharisite umplute cu caramel cu ienupar, pe un pat de boabe de ienupar. Trufe de ciocolata. Jeleuri de ceai Earl Grey.

TheLedburyFoodieFamily15

In ansamblu ne-a placut foarte mult. Farfurii echilibrate, elemente de sezon, fara multa pictura, panselutze si spumitze. Nu am identificat nimic molecular evident vizibil cu exceptia carnii de la felul principal.

Felul iconic al Ledbury este sfecla alba cu tipar afumat. Si isi merita locul, sfecla alba am mancat prima data la Valea Verde si ne-a impresionat de atunci. Mai pui langa niste tipar afumat si putin caviar si ai o farfurie de 2 stele Michelin.

Mi-a placut foarte mult elementul “frozen si grated”, nu l-am mai intalnit pana acum. Atat hreanul cat si foie gras au venit in acesta forma si trebuie sa recunosc ca e o idee geniala. Se topeste minunat pe palat cu o aroma perfect echilibrata.

Asa mult mi-a placut ca am refacut si eu farfuria cu fasole verde, piersici albe si foie gras inghetat si razuit pe microplane, de cum am venit acasa. O sa pun de acum foie gras inghetat si ras peste orice 🙂

TheLedburyFreshHazelnuts

Asa cum s-a laudat, am avut parte de vanat. Dumpling de caprioara (semi explodata in gura), ou posat de fazan (mai palid galbenusul decat ma asteptam), mousse de bibilica. Toate arome distincte si bine conturate. Winner.

La capitolul desert, ciocolata si ciresele au mers foarte bine impreuna, nu foarte dulce, dar revelatia a fost caramelul aromat cu ienupar…inca visez la el si cercetez de zor cum sa il reproduc.

Dezamagirea a fost felul cu vanata, la care am avut impresia ca ii lipseste ceva, sau mai multe. Nu avea gust de nimic. Nici macar de vanata.

In rest atmosfera relaxata, servire prompta si usor conviviala, recomandare somelier potrivita (nu am luat wine pairing, foodie man a zarit vreo doua dulci pe lista si a refuzat rapid).

Ne-a placut foarte foarte mult, si in topul personal este acolo, poate chiar in top 10.

5

One thought on “The Ledbury Londra

  1. Andra

    aaahhhaaahha! cineva a citit my new bio :))
    cercetam aia cu ienuparul, mi-a ramas si mie in minte. si tiparul. tiparul is my new best friend 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *