3 idei de salata cu ulei de nuci Bufetto

Ca un self confessed ingredient snob ce sunt, mereu sunt in cautare de ingrediente noi si interesante. Asa am dat peste uleiul de nuca presat la rece de la Bufetto. Delicios si usor de folosit, uleiul de nuca Bufetto se portiveste de minune cu otetul balsamic, otetul din vin sau cu miere si lamaie pentru crearea unei vinegrete simple si aromate de salata. Un strop de ulei de nuca este tusa perfecta care intensifica savoarea si in acelasi timp ajuta digestia.

Daca ne uitam si la partea cu sanatatea (and we should) uleiul de nuca Bufetto este o sursa excelenta de acizi grasi esentiali omega 3. Previne bolile inimii, actionand impotriva colesterolului. Datorita continutului bogat in acizi grasi polinesaturati sau esentiali este indicat in dieta persoanelor cu activitati intelectuale si fizice intense. Deoarece uleiul nu este procesat chimic are un nivel ridicat de antioxidanti naturali.

Cum fac o multime de salate cu bucati de nuca prin ele m-am gandit ca s-ar potrivi foarte bine cu acest ulei. Asa ca l-am incercat in trei variante de salata, sa il verific si la gust, nu numai la proprietati sanatoase.

  1. Salata de telina cu mere verzi si seminte de mac.

Ideea de la care am plecat a fost celeriac remoulade, dar am sarit maioneza si am facut un dressing cu chefir, ulei de nuca si putina seama de lamaie langa o telina mare si 2 mere verzi date pe razatoare. Am pus si seminte de mac pentru extra crunch si impact vizual. Uleiul de nuca a imbracat perfect telina si merele.

bufetto1

2. Salata cu kaki cu branza albastra si nuci.

Combinatia de branza cu fructe si nuci este una clasica, asa ca de ce nu si o salata in aceasta formatie? Kaki este unul din fructele mele preferate de sezon, si singura dificultate la aceasta salata e ca fructul sa aiba consistenta potrivita pentru a fi taiat subtire dar sa fie suficient de copt.

Pentru aceasta farfurie am aruncat impreuna frunze de rucola si andive rosii (dintr-o punga pe care scria amaro sau asa ceva), am feliat subtire un kaki, am pus deasupra seminte de rodie, niste branza albastra si nuci, totul stropit din belsug cu ulei de nuca Bufetto. Done.

bufetto2

3. Salata de sfecla cu branza albastra.

Sfecla este foarte iubita la noi acasa. Foodie teen o iubeste si ii zice salata de avion de cand era mic si a mancat-o prima data in timpul unui zbor…cred ca e singurul lucru comestibil din tava pe care a avut-o atunci. A fost una din preferatele lui mult timp si la cantina scolii.

Pentru salata asta am copt la 200 C timp de 1 ora 3 sfecle frumoase, una rosie, una galbena si una chioggia. Dupa ce s-au racit le-am curatat de coaja, taiat bucati si amestecat tot cu branza albastra, ceva frunze si ulei de nuca.

Cred ca dintre toate, sfecla si uleiul de nuca sunt cea mai grozava combinatie. Pur si simplu se potrivesc la fix.

bufetto3

Oricare din salate sunt potrivite pentru pranz la birou sau ca entry la o cina intre prieteni.

Walnut you agree? 🙂

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *