Pandispan cu visine

De 2 saptamani incoace fac prajitura cu visine. Zilnic cate o tava. Pentru ca traiesc cu 3 barbati in casa. Chiar daca 2 din ei au sub 7 ani, mananca cat tati. Ziua in care va trebui sa imi iau oale de horeca de la Metro se apropie.

Back to problema cu visinele. Si cum imi plangeam eu de mila pe FB de ce mi se intampla, cineva imi cere reteta. Pe bune? e primul me gand, da asta e una din cele mai cunoscute prajituri…oh well. In primul rand vreau sa mentionez ca de praji asta imi aduc aminte cu mare drag de cand eram mica si ne facea bunica, dar numai cand mergem la pescuit. Nu stiu de ce. Si mie nu imi placea la pescuit (u know the drill… fara galagie etc) dar mergeam pt prajitura aia cu visine.

Inapoi in zilele noastre. Dupa ce se scot samburii (I hate that part…) se face compozitia. Alternativ se pot pune si visine congelate si gata curatate din comert, mai ales daca va apuca dorul de prajitura in afara sezonului de pescuit…visine 🙂

Se amesteca 6 albusuri cu 12 linguri de zahar si se face ca o bezea mare. Se adauga pe rand galbenusurile, 100 ml unt topit (sau ulei), 100 ml lapte, 12 linguri de faina si 2 lingurite de praf de copt. Si gata. Se toarna in tava (peste o hartie de copt) si se pun la mare nimereala visinele. Aici chem copii sa se ocupe, sa faca si ei ceva daca tot mananca atata. In cuptor incins pret de 190 grade, timp de 30 minute. Dupa ce se raceste se taie.

Dupa 10 zile nu am mai rezistat si am schimbat ceva. Am mai pus in compozitie 3 linguri de cacao si in loc de visine am pus zmeura.

Enjoy!

3

2 thoughts on “Pandispan cu visine

  1. Amalia

    Foarte frumos blogul tocmai l-am descoperit… Faina reteta de prajitura, eu deobicei cand fac prajitura cu visine presar putina faina pe ele inainte de-a le pune pe blat. Atunci nu se mai lasa “la fund” cand se coc. pupici din Cluj!

  2. Pingback: Pandișpan cu vișine, acum și iarna | Chicineta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *