Tarta cu dovleac si dulceata de ardei iute si un giveaway Bunicel

Zilele mohorate din ultimul timp m-au facut sa petrec mai tot timpul in bucatarie, gen la gura sobei, numai ca am stat in fata aragazului sau cuptorului. Pentru ca brusc foodie men au inceput sa ceara “ceva bun” am putut sa ies din linia “carne cu salata” si mi-am facut de cap cu tot felul de tocanite si prajituri.

In rotatia de cina din ultimul timp a intrat si aceasta tarta savoury, cu dovleac, dulceata de ardei iute si salvie prajita, buna de mancat in picioare, la bar, cu ochii in telefon/laptop, pana e gata main dish al serii.

Pentru mine este cel mai practic mod de a folosi dulceata de ardei iute, pe care foodie man o cumpara mereu la colectia lui de iutenii.  Am ales dulceata Bunicel, producator local de gemuri fara adaos de zahar si dulceturi traditionale. In plus Bunicel este o afacere sociala, castigatoare a proiectului Fabricat in Tara lui Andrei.

 

Ingrediente:

1 foietaj
1 ou
15 felii de dovleac de la abur
Dulceata ardei iute
Ulei de masline
Frunze de salvie

 

Metoda:

  1. Se incinge cuptorul la 170 C. Se intinde foaia de aluat intr-o tava, pe hartia de copt.
  2. Se pregatesc la abur cele 15 felii de dovleac.
  3. Se bate oul cu putina apa si se da cu pensula pe aluat.
  4. Se pun feliile de dovleac cu grija pe aluat, se stropesc cu ulei de masline, se asezoneaza bine cu sare si piper si se coace in cuptorul incins 30 de minute pana aluatul s-a rumenit bine.
  5. Se prajesc 2 minute in ulei bine incins frunzele de salvie si se scot la scurs pe o hartie.
  6. Se taie tarta, apoi se stropeste tarta cu dulceata de ardei iute si se aseaza frunzele de salvie. Se mai poate rade deasupra niste parmezan, pentru extra umami.

Daca v-a placut tarta si vreti sa o faceti si voi, iata vin cu un giveaway Bunicel 🙂 Puteti castiga un cos cu toate produsele Bunicel, inclusiv dulceata de ardei iute din reteta, dar mai ales preferatele mele: dulceata de nuci verzi si dulceata de lapte cu ciocolata neagra.

Ce aveti de facut?

  1. Like pagina de FB Bunicel
  2. Like pagina de FB Foodie Family
  3. Intrati in magazinul online Bunicel, vedeti ce produs va place cel mai mult, si apoi astept un comentariu aici pe blog in care sa imi spuneti care este produsul preferat pana pe 28 februarie. Pe 1 martie vom afla cine a castigat cel mai gustos martisor 🙂

Abia astept sa vad ce dulceturi sau gemuri va plac 🙂

Later edit: Dupa ce am citit cu atentie fiecare comentariu, pentru care va multumesc, iata castigatoarea este Alexandra. Felicitari! Te astept cu un mail la monica@foodiefamily.ro sa stabilim detalii pentru a intra in posesia vaselor.

3

12 thoughts on “Tarta cu dovleac si dulceata de ardei iute si un giveaway Bunicel

  1. Simona Pasnicu

    Clar dulceata de nuci verzi este preferata mea dar nu as refuza sa incerc dulceata de lapte cu ciocolata neagra.

  2. Alexandra

    Faina tarta!
    Dulceata mea preferata probabil ar fi cea de capsuni, zmeura si ghimbir -suna demential!

  3. Diana Dumitru

    Dulceata de capsuni, zmeura si ghimbir, dar trebuie sa recunosc ca dulceata de lapte cu ciocolata neagra suna imbietor 😀
    Voi incerca si eu aceasta tarta in weekend !

  4. Adina Roz

    Ma tenteaza dulceata de nuci verzi, insa dulceata de lapte cu ciocolata neagra m ar incanta peste masura!

  5. Alexandra

    Yay! Sper ca nu raspund prea tarziu…Cumva acum m-am trezit si eu 🙂 Iti trimit un e-mail curand…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *