Foodie Trends 2017

Ca orice (usor) obsedat de planificare si organizare mi-am facut la inceput de an o lista cu cele mai importante foodie si food tendinte care vor domina bucatariile, instagramul si nu numai in 2017. De ce zic Instagramul, pentru ca de obicei de acolo pleaca tendintele (avocado toast va spune ceva?).

Am citit o multime de liste si articole si iata trendurile care m-au inspirat pentru anul care tocmai a inceput.

  1. Mancarea mov. Trebuia sa incep cu asta, doar e culoarea mea prefearata. Deja au aparut morcovii mov si conopida mov si guliile mov si cartofii mov. Urmeaza sa vedem sparanghel mov si porumb mov. Si personal abia astept sa incerc inghetata ube, din cartofi dulci mov specifica in japonia.

inghetata ube

2. Arome din flori si fructe. Daca pana acum florile erau folosite mai ales la decor, a la panseluta in farfurie si fructele numai a la cirese langa rata, anul acesta orizonturile se vor largi si se vor uni. Combinatia anului este cea de zmeura cu levantica si se va regasi in iaurt, sirop, ceai si cocktailuri alcoolice si nu numai. Personal combinatia mea preferata era de capsuni cu soc incercata intr-un tort aniversar si multa inghetata, dar abia astept sa incerc si zmeura cu levantica.

zmeura levantica

3. Conopida. Leguma anului se pare ca va fi conopida pe care o vom vedea in fel si chip in farfurii. Cruda si rasa in chip de couscous vegetal, coapta, la gratar, supa, prajita, conopida va detrona frunzele virtuoase de kale.

conopida

4. Galbenusul. Aurul lichid va iesi din sfera micului dejun si va ajunge si la alte feluri de mancare, in salate, garnitura la o supa sau chiar si in desert, asa cum l-am vazut in Singapore la Five&Dime in lava cake sau ras peste salata de cartofi.

Five and Dime’s salted egg custard lava cake

5. Mancarea portugheza. Lisabona este una din cele mai atragatoare destinatii din Europa si as pleca oricand pentru cateva zile pline de pesti, creveti si pasteis de nata. Acum sunt si zboruri directe din Bucuresti si Lisabona este una din cele mai ieftine destinatii din Europa asa ca este o tendinta de incercat. De fapt cred ca noi chiar o sa mai mergem o data anul asta.

pasteis-belem

6. Iaurt altfel. Pe langa cele clasice din lapte de vaca, de capra, de oaie, de bivolita, va fi mai popular si cel din lapte de cocos, varianta potrivita pentru vegerieni. Si daca tot vorbim de vegetarieni vor deveni mai cunoscute si iaurturile cu legume, nu numai cu fructe. Deja sunt pe rafturi in SUA iaurt cu morcivi, sfecla rosie sau cartof dulci.

iaurtculegume

7. Zero waste. Acesta este un trend cat se poate de nobil, si sper ca sa ne influenteze pe toti, sa cumparam mai putin si numai cat avem nevoie, fara double jumbo packs de toate si sa nu ocolim fructele si legumele mai urate. Deja acest trend a fost ilustrat de my bestie Andie in ultimul numar al revistei Veg.

cover-veg-the-mag

8. Sousvide. Metoda de gatire in vid nu a fost cea mai populara pana acum intre amatori, probabil pentru ca aparatele erau destul de mari si scumpe. Dar au aparut deja variante noi, mult mai mici si mai abordabile, cum sunt Anova sau Joule, si se pot controla cu un app pe telefon. Mie imi place foarte mult, si o folosim regulat, gasiti aici povestile mele cu sousvide.

joule

9. Italian amaro. Se pare ca aceasta va fi bautura populara a anului, si deja foodie man isi chinuie prietenii cu Fernet Branca. Este un lichior din plante si se bea dupa masa la temperatura camerei. Si se poate folosi si in cocktails foarte bine. Daca nu va plac aromele asa de tari, deja faimosul Aperol este si el in trend.

amaro

10. Vacante culinare. Acesta nu e mai este un trend pentru noi, numai in vacante din astea mergem 🙂 Dar pentru foodie incepatori e pacat sa nu il urmati si pentru inceput va recomand Toscana, este imposibil sa nu va placa. Daca stiti deja ce vreti sa vedeti sau nu aveti nici o idee, agentia Vacanta in Toscana care va poate organiza vacanata culinara de vis.

Chianti vineyards with pizza and glasses of white vine, Italy

Un an 2017 cat se poate de gustos va doresc!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *