Cheesecake proteica cu lamaie

Azi e luni, si probabil putin dintre voi cauti o reteta de desert lunea. Dar asta e din cea healthy and good for you, pentru care nu trebuie sa asteptati sfarsitul de saptamana.

Cred ca prima reteta de cheesecake proteica pe care am postat-o a cam speriat pe unii. Recunosc ca era destul de complicata, am facut-o dupa ce terminasem cursul de patiserie la Paris…

Asa ca reteta de azi e una simpla, simpla de tot. Nici macar nu are baza, tot ce aveti nevoie e un blender sa ametecati toate ingredientele, dat la copt si e gata. Ma rog, dupa ce s-a racit bine. Cateva recomandari: luati o forma springform de silcon, tot ce gatesc cu pudra proteica fac in forme de silicon, nu se lipeste deloc. Eu am folosit-o pe asta. Am folosit caseina si nu pudra proteica de zer pentru ca rezultatul e mai cremos. Dar daca nu aveti decat pudra proteica, puteti sa o folositi linistiti.

Ingrediente:

500 gr branza de casa
250 gr iaurt grecesc
3 oua
100 gr indulcitor (noi folosim eritritol)
60 gr caseina (noua ne place asta)
Coaja de la o lamaie (sau yuzu)
80 ml de suc de lamaie (sau yuzu)

Metoda:

1. Incinge cuptorul la 150 C.

2. Pune in blender/mixer branza de casa si bate pana devine fina. Adaga celelalte ingrediente si omogenizeaza.

3. Toarna in forma si coace 60-70 minute. Mai lasa sa stea in cuptor cu usa deschisa inca 20-30 minute.

4. Lasa la racit cateva ore sau peste noapte in frigider.

proteincheesecake

Pentru ca o fac destul de des imi place sa mai schimb ceva, altfel ma plictisesc. Asa ca am incercat si cu seminte de mac (10 grame), are acel crunch. Yum. Se adauga la sfarsit cu o spatula, nu in blender.

proteincheesecake yuzu

Be happy and fit!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *