Restaurant Andre

Cum prin luna septembrie am ajuns in Singapore am zis sa nu pierdem ocazia si sa vizitam restaurantul de top 50 din sat 🙂

Pe numele lui Andre, purntand numele lui chef Andre Chiang, restaurantul ofera o bucatarie franceza reinterpretata si anul acesta este pe locul 46 in top. Chiang s-a format in Franta sub bagheta lui Pierre Gagnaire si respecta tehnicile clasice franceza desi acum lucreaza cu ingrediente locale si se ghideaza dupa principiile octafilozofiei, cele 8 discipline fiind: Pure, Salt, Artisan, South, Texture, Unique, Memory, Terroir. Meniul se ghideaza deci dupa aceste discipline, astefel ca la Unique putem avea un ingredient unic sau unul banal prezentat in mod unic, la South un fel inspirat din Sudul Frantei si tot asa. Ele difera in funtie de sezon, si la fel difera si ordinea in care apar, pentru ca vara South poate fi un fel lejer care apare la inceputul meniului, iar iarna unul mai greu care sa apara la felul 2. Ni s-a spus ca si in timpul serii se mai modifica meniul, daca termina un ingredient schimba pe loc felurile…ceea ce e adevarat, am zarit niste farfurii diferite fata de ce am primit noi la cei veniti mai tarziu.

AndreFoodieFamily

Restaurantul ocupa o mica casa din secolul 19 din China Town, un fost magazin. La parter este bucataria (prin care arunci un ochi inainte de a urca) iar la etaj saloanele simple si decorate minimalist.

Hai sa vedem ce a fost in meniu in ziua in care am fost noi. Nu am avut meniu scris, fiecare fel ne era prezentat de cine il aducea, asa ca denumirile si explicatiile sunt notate de mine.

1. Abalone si ficat de abalone pe alge konbu, stridie cu pui de Bresse.

AndreFoodieFamily2

2. Gin tonic (ananas expandat pe olive soil)

AndreFoodieFamily3

3. Everything above the tree: ciuperci enoki, chips de topinanbur, anghinare, coaja de cartofi

AndreFoodieFamily4

4. Carbune, crevete cu piure de ardei, patatas bravas, cap de crevete pe soil de ciocolata cu usturoi

AndreFoodieFamily6

Fish & chips pe ace de pin: ansoa invelita in felii subtiri de cartofi si prajita.

AndreFoodieFamily5

5. UNIQUE. Porumb. Porumb la gratar, supa crema de porumb si frisca, hrean ras cu vanilie

AndreFoodieFamily8

6. PURE. Arici de mare. Arici de mare cu crab si fromage blanc, jeleu de musetel, praf de musetel, bilute de sorbet de castravate

AndreFoodieFamily9

7. SALT. Mare. Taiatei de calamar in spanac de piure de cartofi, crunch de orez expandat si spelta (de pus in supa ca niste crutoane)

AndreFoodieFamily10

8. ARTISAN. Vinete, branza de oaie, anghila

AndreFoodieFamily12

9. SOUTH. Macrou, chips de telina, dressing de kombucha cu ciuperci, ceapa un pic asa, picaturi de trufe si nasturel

AndreFoodieFamily13

10. TEXTURE. Risoni cu ciuperci crude si uscate, galbenus injectat cu reductie de pui, fulgi de macadamia, trufa rasa

AndreFoodieFamily14

11. MEMORY. Jeleu de foie gras cu coulis de trufe.

AndreFoodieFamily15

12. TERROIR. Iepure, papaya, spanac cu praz

AndreFoodieFamily16

13. Predesert. Mazare (spuma, inghetata, lastari si ulei), ciocolata alba cu matcha, shiso

AndreFoodieFamily17

14. Piersica alba, struguri rosi, jeleu de zmeura si flori de coriandru

AndreFoodieFamily18

15. Raw cookie dough: oul este un custard sferificat, zaharul este o bezea, laptele este un lapte de orez, untul este ou omleta, faina este lapte pulverizat. Fun 🙂 Singura care este exact de pare este ciocolata.

AndreFoodieFamily19

16. Miniardise: churos cu nutella de casa, jeleu de earl grey, madelaine, macaron, jeleu de brad, lollipop de cirese cu popping candy.

AndreFoodieFamily20

Eh ce sa mai zic, a fost o masa too remember. Mi-au placut in mod deosebit combinatiile de ciocolata cu usturoi si hrean cu vanilie. Iar desertul parca a fost desprins din emisunile lui Heston 🙂  Desi topul zice locul 46 mie mi se pare de top 10 clar…prezentare, gust, idei, tehnici…totul absolut minunat.

Singapore o fi paradisul hawcker centers dar mie asta mi s-a parut adevarata descoperire si cea mai buna cina.

2

One thought on “Restaurant Andre

  1. Pingback: The Foodie Family Awards 2015 | The Foodie Family

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *