Acest chec simplu este absolut minunat. Are o culoare foarte frumoasa, o aroma subtila de citrice si nu se usuca o saptamana intreaga daca il tineti acoperit. Este foarte bun simplu, o felie (sau doua) langa cafea intr-o dupa amiaza sau ca blat pentru un tort cu frisca si fructe. Creste foarte frumos si egal deci se preteaza foarte bine pentru un tort.
Ingrediente:
185 g faina
2 1/2 lingurite de praf de copt
300 g iaurt integral (eu am folosit Zuzu Stors)
120 ml ulei
2 lingurite coaja de lamaie si/sau portocala
1 lingurita extract de vanilie
Un varf de sare
3 oua mari
300 g zahar
Metoda:
- Se incinge cuptorul la 180 C, se unge cu unt o forma de cuptor, se pune hartie de copt pe baza iar laturile se pudreaza cu faina.
- Se amesteca intr-un bol iaurtul, uleiul, coaja de citrice, vanilia si sarea. Separat se amesteca faina cu praful de copt.
- Se amesteca la mixer cele 3 oua pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul treptat si amestecam pana se dizolva si amestecul are o culoare palida .
- Adaugam treptat amestecul cu iaurt.
- Adaugam faina treptat numai pana se amesteca, fara sa insistam.
- Se toarna amestecul in forma si se da la cuptor 40 de minute. Testam cu o scobitoare. Lasam la racit 10 minute in forma, apoi scoatem pe un gratar si lasam la racit complet.