Cel mai bun chec cu iaurt

Acest chec simplu este absolut minunat. Are o culoare foarte frumoasa, o aroma subtila de citrice si nu se usuca o saptamana intreaga daca il tineti acoperit. Este foarte bun simplu, o felie (sau doua) langa cafea intr-o dupa amiaza sau ca blat pentru un tort cu frisca si fructe. Creste foarte frumos si egal deci se preteaza foarte bine pentru un tort.

Ingrediente:

185 g faina
2 1/2 lingurite de praf de copt
300 g iaurt integral (eu am folosit Zuzu Stors)
120 ml ulei
2 lingurite coaja de lamaie si/sau portocala
1 lingurita extract de vanilie
Un varf de sare
3 oua mari
300 g zahar

Metoda:

  1. Se incinge cuptorul la 180 C, se unge cu unt o forma de cuptor, se pune hartie de copt pe baza iar laturile se pudreaza cu faina.
  2. Se amesteca intr-un bol iaurtul, uleiul, coaja de citrice, vanilia si sarea. Separat se amesteca faina cu praful de copt.
  3. Se amesteca la mixer cele 3 oua pana se fac spuma, apoi adaugam zaharul treptat si amestecam pana se dizolva si amestecul are o culoare palida .
  4. Adaugam treptat amestecul cu iaurt.
  5. Adaugam faina treptat numai pana se amesteca, fara sa insistam.
  6. Se toarna amestecul in forma si se da la cuptor 40 de minute. Testam cu o scobitoare. Lasam la racit 10 minute in forma, apoi scoatem pe un gratar si lasam la racit complet.

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *