Foodie man eats in Amsterdam

Drumurile muncii m-au dus luna trecuta de cateva ori la Amsterdam asa ca am avut timp sa explorez putin si the food scene inainte si dupa orele de program.

Omelegg

In fiecare dimineata m-am dus la Omelegg, o omletarie ca sa zic asa.

FoodieFamilyAmsterdam10

FoodieFamilyAmsterdam24

Aici am gasit cea mai buna omleta ever, customizata dupa cum vrei. Din cele cateva zeci de feluri predefinite pe care le poti imbunatati, poti sa iti creze propria sau incerca omleta zilei.

FoodieFamilyAmsterdam23

Am stat sa vad cum face exact. Se spargeau multe oua intr-un vas imens si se bateau cu un polonic. Ingredientele erau pregatite separat (ceapa, bacon, etc) intr-o tigaie timp in care si ouale se fac separat in alta tigaie cu o tehnica speciala, cu o spatula impingea de la margine spre mijloc, se gatesc complet ouale dar si forma ramanea intinsa. Peste oua se puneau ingredientele gatite separate si se indoia. Astefel ramanea prefect moist inside (cel mai mult urasc pe lumea asta oua overcooked).

Food Soul Festival

Food Soul Festival este un festival care se tine in Olanda, si se muta din oras in oras ca o caravana de food trucks. Am nimerit in Amsterdam (unde se tine de doua ori pe an) fix in perioada in care Kromhouthal s-a transformat intr-un urias restaurant plin cu mancare de toate etniile, alaturi de un wine bar si unul cu beri. Galagie, zeci de mirosuri, distractie, muzica tare.

FoodieFamilyAmsterdam11

Hala era plina de food trucks, mese si lume multa.

 

Am mancat cel mai bun lamb curry ever, in lipii facute pe loc fresh.

FoodieFamilyAmsterdam21

Foodhallen

Nici un oras fara o vizita la piata. La Foodhallen e o atmosfera similara cu piata din Copenhaga. Este construita intr-un fost depozit de tramvai si este un paradis foodie.

FoodieFamilyAmsterdam35

Fostul depou este plin cu standuri cu mancare, restaurante, exista si un hotel si un cinema. Foarte autentic, respecta traditiile si bucatariile pana la personal, la indian gateau indieni, la turci niste mamaici rubensiene intindeau lipp, la italian erau italieni si tot asa. Are wine bar, beer bar si gin&tonic bar. Ce altceva iti mai poti dori.

Si aici tot lamb curry am mancat si pulled pork, naan bread cu usturoi facuta fresh pe loc.

Daca pana acum nu era pentru mine o placere nemaipomenita sa am treaba in acest oras, acum precis ma bucur ca mai ajung pe aici 🙂 Pentru ca Amsterdam este clar o destinatie foodie.

2

One thought on “Foodie man eats in Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *