Chec cu lamaie si smochine

Treba asta se intampla prin septembrie cand era plin de smochine la Metro (si prin alte locuri). Nu e cea mai rapida prajiturica si necesita cateva castroane si cratiti de spalat, dar merita.

Mai intai se prepara crema de lamaie: se bat 3 galbenushe de ou cu 50 de grame de zahar bine de tot. Se adauga 1 lingura rasa de amidon (Gustin, Maizena) si sucul si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca la foc mic cat se incorporeaza 75 de unt si devine o crema frumoasa. Se lasa la racit.

Pentru blat acuma: se incinge focul la numai 150C.Intr-un vas se amesteca 100 gr faina si 125 gr pudra de migdale (eu am pus migdalele in robot si le-a pisat pana s-au facut pudra, dar exista si gata macinata in comert). Se bate un ou intreg  si 4 galbenushe cu 100 gr zahar bine bine. Cele 4 albushe ramase se bat spuma cu 20 gr de zahar si se incorporeaza incet. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda data cu unt si tapetata cu faina si se coace timp de aprox 45 min. Se scoate din forma si se lasa la racit pe un grilaj.

Acuma montajul: blatul se taie in 2 straturi. Peste primul start se toarna crema de lamaie si com jumate de borcan de gem de smochine (depinde si de borcan), apoi se aseaza felii de smochine proaspete. Se pune si capacul de blat pe care se pudreaza zahar si deasupra se aseaza un motz din cateva bucati de smochine.

Enjoy!

PS: cele 3 albushe ramase de la crema sunt scuza perfecta pentru niste bezele

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *